Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
28.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню.

Російські найманці 4 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Так, учора в районі н.п. Станично-Луганське терористи здійснили обстріл з гранатометів прикордонного наряду, який виконував завдання на ділянці відповідальності. У результаті розриву міни один прикордонник зазнав проникаюче осколкове поранення. Військовослужбовця доставили до шпиталю ЗСУ.

Ще 2 рази бандити обстрілювали блокпости «Майорське» зі стрілецької зброї та «Золоте» з гранатометів та стрілецької зброї, на яких прикордонники несуть службу спільно із військовослужбовцями ЗСУ. Ніхто не постраждав.

У межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 2 безпілотних літальних апаратів. Терористи використовують їх для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу було затримано 5 транспортних засобів. Автівки перевозили продукти харчування  вартістю понад 100 тисяч гривень. Належних документів на вантажі не було. Наразі їх передали іншим компетентним органам для прийняття правового рішення.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248285119&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества