Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

28.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка у зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів та нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку терористів не було.

Вчора на кордоні з Росією прикордонники затримали українця, який можливо причетний до діяльності НЗФ. Він намагався залишити Україну через пункт пропуску «Мілове», що в Луганській області. Інформація про чоловіка надійшла прикордонникам оперативним шляхом. Наразі жителя н.п. Слов’яносербськ передано співробітникам міліції для встановлення всіх обставин.

Двоє громадян Росії під час перетину кордону висловили бажання отримати статус біженця в Україні. Чоловіки заявили, що втікають зі своєї держави через політичні переслідування. Обидва росіяни перетинали кордон залізничним транспортом. Наразі їх направили в міграційну службу.

У пункті пропуску «Ужгород» прийнято 6 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем. Вони перевозили медичні препарати, перев’язочні матеріали, військове взуття, предмети побуту, обмундирування загальною вагою більше 36 тонн. Вантаж направлено з Словаччини для Міністерства оборони України та Держприкордонслужби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247906746&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества