Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
24.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Учора, 23 квітня, на Донеччині терористи здійснили мінометний обстріл контрольного пункту «Гнутове». Поблизу місця несення служби розірвалося 10 мін. Серед українських військових постраждалих немає.

Протягом доби незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом прикордонниками було зафіксовано політ 5 БПЛА в межах Донецької області.

У контрольному пункті «Георгіївка» прикордонники виявили 4 підроблені перепустки. Їх намагалися використати жителі Донецька та Макіївки, які прямували рейсовими автобусами. Даних громадян передали співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 18 транспортних засобів з продуктами харчування. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби. Також спільно з співробітниками МВС виявлено напіввагон з майже 54 тоннами металобрухту.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248117488&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества