Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

23.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Протягом доби терористи двічі відкривали вогонь по прикордонним нарядам та підрозділам Державної прикордонної служби України.

Так, учора, 22 березня, в районі н.п. Піски під час рекогносцировки місцевості прикордонний наряд потрапив під мінометний обстріл з боку бандформувань. У результаті обстрілу 4 прикордонники дістали поранення, один із прикордонників був тяжко поранений. Їх доставили до польового госпіталю МО України.

Також терористи здійснили обстріл блокпоста «Майорське», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовців ЗСУ. Для відбиття атаки українські військові відкрили вогонь у відповідь. Постраждалих серед українських захисників немає.

Загалом протягом доби зафіксовано польоти 9 безпілотників, які російсько-терористичні війська активно використовували для проведення повітряної розвідки у напрямках Маріуполя та Волновахи.

Протягом доби в контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонники виявили 3 підроблені перепустки. Дві перепустки вилучили в контрольному пункті «Миколаївка» у жителів с. Южнокомунарськ, які їхали в одному з рейсових автобусів. Ще одну прикордонний наряд виявив у жительки м. Єнакієве. Громадян України передали співробітникам МВС.

Крім того, прикордонники затримали 8 транспортних засобів, які перевозили вантажі без належних документів. 6 вантажівок з продуктами харчування зупинили в районі н.п. Курахове та Константинівка. Вони намагалися об'їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Ще дві автівки затримали неподалік Артемівська. Для подальшого прийняття правового рішення транспортні засоби передані представникам фіскальної служби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248033840&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества