Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
22.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню.

4 рази російські найманці відкривали вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Бандити вели вогонь з АГС, кулеметів та снайперських гвинтівок. При цьому протягом останніх днів відмічається значне збільшення снайперських обстрілів. Також терористи використовуючи міномети стріляли по блокпосту українських військових «Березове». Серед військовослужбовців постраждалих немає.

У межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 8 безпілотних літальних апаратів. Бандити активно використовують їх для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Також ще 2 безпілотні літальні апарати прикордонники зафіксували на ділянці Бердянського загону поблизу населеного пункту Куликівське.

У контрольному пункті «Зайцеве» прикордонні наряди у 2 громадян України виявили підроблені перепустки. Їх намагалися використати жителі Донецька та Донецької області. Для з’ясування всіх обставин правопорушення громадян передали співробітникам міліції.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу було затримано 6 транспортних засобів. Автівки перевозили 5,2 тонн продуктів харчування, аксесуарів до автомобілів та побутової техніки. Належних документів на вантажі не було, крім того автівки намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам ДФС для прийняття правового рішення.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248262561&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества