Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
21.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Учора незаконні збройні формування здійснили обстріл зі снайперської зброї блокпосту «Мар’їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ.  Постраждалих немає.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби у межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 4 БПЛА.

У контрольному пункті «Курахове» прикордонники виявили підроблені перепустки у 9 громадян України, жителів Донецька та Донецької області. Даних осіб передано співробітникам  МВС для з’ясування всіх обставин. 

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього прикордонними нарядами та працівниками фіскальної служби було затримано 15 транспортних засобів, які намагалися об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. Автомобілі перевозили понад 76 тонн  продуктів харчування, слабоалкогольні напої та сантехніку на суму майже 900 тисяч гривень. Належних документів на вантажі не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення. 

Крім того, товари, які перевозились з підробленими документами, були затримані на адмінмежі з Кримом. Вантажними автомобілями «Рено» та «ДАФ» громадяни України намагалися незаконно перевезти  через пункти пропуску «Чаплинка» та «Каланчак» 20 тонн олії та понад 20 тонн графіту.

Через контрольний пост «Райгородка» прослідувало 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Транспортні засоби перевозили жителям Луганської області продукти харчування вагою 42 тонни від міжнародної організації «Червоний Хрест».

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248174343&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества