Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
20.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Протягом доби обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку незаконних збройних формувань не було.

Сьогодні на Луганщині дістали поранення 2 прикордонників. Автомобіль охоронців кордону підірвався на фугасі, що, ймовірно, був закладений диверсійною групою противника на одній з доріг, в районі населеного пункту Красна Талівка. Наразі військовослужбовців направлено в одну з лікарень області для надання невідкладної медичної допомоги. Зазначимо, що на даному напрямку досить часто відмічається робота диверсантів, з якими прикордонники неодноразово вступали в бій.

Терористи продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом учора в межах Донецької області зафіксовано політ 17 БПЛА.

У контрольному пункті «Георгіївка» прикордонні наряди виявили підроблені перепустки. Їх намагалися використати двоє жителів Донецької області. Даних громадян передано співробітникам МВС. Крім того, в цьому контрольному пункті прикордонники у громадянина України виявили підроблений паспортний документ, в якому було переклеєне фото.

Прикордонники, які несуть службу в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Георгіївка» спільно з представниками інших взаємодіючих служб, в черговий раз виявили значну кількість валюти, що намагались перемістити з непідконтрольної території. Під час перевірки рейсового автобуса, що слідував за маршрутом «Сніжне-Енергодар» в багажному відділенні були виявлені два поліетиленових пакети. Перевіривши їхній вміст, правоохоронці виявили близько 150 пачок гривневих банкнот різного номіналу. З пояснень водія автобуса,ці пакети він отримав від невідомої йому жінки у Сніжному та мав доставити їх до Запоріжжя. У виявлених пакетах було 952 тисячі гривень.

Нагадаємо, що правоохоронцями у цьому контрольному пункті нещодавно у двох випадках було виявлено майже 7 мільйонів гривень. Близько 6,6 мільйонів гривень виявили під час поглибленого огляду мікроавтобуса «Фольксваген», який прямував із Макіївки до Слов’янська. Ще 370 тисяч гривень були знайдені в дорожній сумці однієї з пасажирок, яка прямувала рейсовим автобусом за маршрутом «Сніжне-Харків».

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 19 транспортних засобів з вантажами. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248103733&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества