Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
02.07.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Минулої доби російсько-терористичні війська продовжували порушувати режим припинення вогню.

Бандити 2 рази вели вогонь по блокпосту «Мар'їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Російські найманці використовували АГС, ПТУР, міномети та стрілецьку зброю. Також терористи здійснили обстріл з мінометів та стрілецької зброї блокпосту «Майорське».  Українські військові відкрили вогонь у відповідь та змусили ворога відступити. У результаті збройних протистоянь 1 військовослужбовець ЗСУ отримав поранення.

У межах Донецької області прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 2 безпілотників. Ними незаконні збройні формування продовжували здійснювати розвідку місць дислокації українських військових. 

Продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу вздовж лінії розмежування затримано 7 транспортних засобів. Автівки перевозили більше 8 тонн продуктів харчування та побутової хімії вартістю 320 тисяч гривень. Належних документів на вантаж не було. Крім того, автівки намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху.

Через контрольний пункт «Зайцеве» прослідували 2 вантажних  автомобілі з гуманітарними вантажами. Автівки від міжнародного фонду «Лікарі без кордонів» та міжнародної благодійної організації  «Людина в біді» везли в Донецьк 4 тонни медикаментів, а також обладнання для водопостачання.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248292560&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества