Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
02.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Терористи зі стрілецької зброї здійснили обстріл блокпостів «Золоте» та «Майорське», на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. У відповідь українські військовослужбовці відкрили вогонь та змусили ворога відступити. Ніхто з військових не постраждав.

Протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 25 БПЛА. Ще один безпілотник прикордонний наряд помітив навпроти ділянки відділу «Мілове», що на Луганщині. Літальний апарат рухався вздовж лінії кордону над територією Росії.

У контрольних пунктах в'їзду/виїзду «Георгіївка» та «Зайцеве» у 7 громадян України, мешканців Донецька, прикордонники виявили підроблені перепустки. В даний час затриманих осіб передали співробітникам МВС.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього протягом доби було затримано 6 транспортних засобів, які перевозили майже 60 тонн продуктів харчування та одягу. Належних документів на вантаж не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення. Крім того, прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби в контрольному пункті «Курахове» в 2 вантажівках виявили схованки. Вони були обладнані за подвійними стінками. У такий спосіб порушники намагалися переправити через лінію розмежування продукти харчування та товари народного вжитку.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248204142&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества