Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
2.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби з боку терористів продовжувалися обстріли та напади на підрозділи Державної прикордонної служби України.

О 9:20 терористи продовжували обстрілювати блокпост поблизу н. п. Фащівка, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗС України. У результаті мінометного обстрілу був тяжкопоранений один прикордонник та 2 військовослужбовці ЗСУ. Поранених направили до лікарні м. Артемівськ.

Зазначимо, що цей блокпост вже декілька днів постіль обстрілюється терористами. До наступів терористи також залучають і танки. Українським військовим вдається відбити атаки ворога та змусити його відійти. Під час одного з обстрілів пошкоджень зазнав прикордонний броньований автомобіль «Кугуар», проте броньована техніка захистила життя військовослужбовцям.

Крім того, вчора російські найманці здійснили мінометний обстріл по відділу прикордонної служби в районі н. п. Станично-Луганське. Також з 17:00 до 19:00 зі сторони бойовиків здійснювалися неодноразові мінометні обстріли контрольного поста «Щастя». Ніхто з прикордонників не постраждав.

Учора на напрямку «Павлопіль – Маріуполь» прикордонний наряд спостерігав проліт БПЛА, який рухався на висоті до 1 000 метрів.

У зв’язку з частими артилерійськими та мінометними обстрілами тимчасово припинено пропускні операції через контрольні пункти «Курахове» та «Георгіївка», що на дорожньому напрямку «Донецьк – Курахове».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247919270&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества