Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
19.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Протягом минулої доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню. Так, російські найманці 3 рази відкривали вогонь по блокпосту «Мар’їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Вони застосовували стрілецьку зброю та АГС. Українські військові відкривали вогонь у відповідь та змусили ворога відступити. У результаті збройних протистоянь один з прикордонників отримав легке поранення руки.

У межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 8 безпілотників, за допомогою яких терористи продовжували здійснювати повітряну розвідку місць дислокації українських військових.

У Маріуполі в результаті спільних дій співробітників Держприкордонслужби та МВС були затримані двоє громадян України. Чоловіки можливо причетні до діяльності НЗФ та підозрюються в скоєні злочину за ч.5 ст.260 ККУ.

У контрольному пункті «Зайцеве» прикордонний наряд виявив у громадянки України підроблену перепустку. Її намагалася використати жителька Донецької області. Наразі обставини правопорушення з’ясовують співробітники міліції.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 8 транспортних засобів. Автівки перевозили 20 тонн продуктів харчування. Належних документів на вантажі не було. Крім того, автівки намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали працівникам ДФС.

Через контрольні пункти «Зайцеве» та «Лисичанськ» прослідували 7 транспортних засобів з гуманітарними вантажами. Автомобілі перевозили від Міжнародного комітету Червоного Хреста майже 110 тонн продуктів харчування та засобів гігієни для жителів Луганської області.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248259644&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества