Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
18.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Терористи продовжують обстрілювати позиції українських військових. Так, учора із гранатометів був обстріляний блокпост «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ніхто з українських військових не постраждав.

Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби на ділянках відповідальності прикордонних підрозділів зафіксовано 16 БПЛА.

У контрольному пункті в'їзду/виїзду «Курахове» під час здійснення заходів контролю прикордонники у громадянки України, яка їхала в одному із рейсових автобусів, виявили не задекларовані 370 тисяч гривень. Вилучені кошти встановленим порядком передано працівникам фіскальної служби.

Крім того, у контрольному пункті в'їзду/виїзду «Миколаївка» прикордонний наряд виявив у громадянки України підроблену перепустку. Дану особу передано співробітникам МВС.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 13 транспортних засобів з вантажами. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248101877&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества