Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
17.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Учора о 19.40 відбулося бойове зіткнення прикордонного наряду з диверсійно-розвідувальною групою на ділянці відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" Луганського прикордонного загону.

Так під час виконання завдань з моніторингу рубежів держави прикордонники на відстані 200 м від державного кордону виявили невідому особу. При спробі переслідування та затримання її, на відстані 100 м від державного кордону було виявлено групу у складі чотирьох осіб в маскувальних халатах, які при появі прикордонників відкрили вогонь. Розпочався бій.  У результаті злагоджених дій українських військових диверсійно-розвідувальна група змушена була відступити.  Терористи, які намагалися здійснити диверсію, відійшли на територію Російської Федерації. Однак в результаті підриву ручної гранати кинутої диверсантами, отримав наскрізне осколкове поранення один із прикордонників.

Також незаконні збройні формування здійснили мінометний обстріл блокпосту «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ.  Військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь. Постраждалих немає.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 7 БПЛА.

В контрольних пунктах в'їзду/виїзду «Курахове» та «Лисичанськ» у чотирьох  осіб, прикордонники виявили підроблені документи. Даних громадян передано співробітникам  МВС  в Донецькій області.

А у контрольному пункті «Бугас» прикордонники під час здійснення заходів контролю виявили громадянку Росії, яка намагалася за внутрішнім паспортом РФ потрапити на територію контрольовану українськими військовими. Після роз’яснення даній особі правил перетину та відмові у пропуску, вона вклала у свій паспорт 5 тисяч рублів та спробувала ще раз пройти контроль. У результаті був зафіксований факт спроби дачі грошової винагороди, а  дану громадянку передано  співробітникам МВС.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього було затримано 8 транспортних засобів, які намагалися об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху.  Належних документів на вантажі, які перевозилися, не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248161788&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества