Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
17.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

З метою виконання завдань, поставлених Президентом України щодо протидії корупції, в Державній прикордонній службі України продовжуються заходи по запобіганню зловживанням серед персоналу. Наразі в прикордонному відомстві суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої безпеки, тому не залежно від посади та звання, у разі виявлення ознак корупційних правопорушень, особи притягуються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Так, учора співробітники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби виявили правопорушника серед персоналу Луцького прикордонного загону. Під час проведення стройового огляду після зміни прикордонного наряду одного із пунктів пропуску загону у кишенях інспектора прикордонної служби було виявлено 770 гривень та 900 тисяч білоруських рублів. Військовослужбовця відсторонено від виконання службових обов’язків. За даним фактом призначено службове розслідування, після якого прикордонника, скоріш за все, буде звільнено з відповідними правовими наслідками.

Державна прикордонна служба України ще раз звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. Нагадаємо, що за взяття хабара, як і спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність.

Лише у квітні цього року громадяни, які прямували через окремий контрольно-пропускний пункт пропуску «Київ», порушуючи українське законодавство, за безперешкодний перетин кордону намагалися 8 разів дати хабара прикордонникам. Так, учора у цьому пункті пропуску дати хабар прикордонникам намагався громадянин Азербайджану. Чоловік не зміг вказати мети своєї поїздки в нашу країну та за сприяння безперешкодного перетинання кордону намагався дати 100 доларів США прикордонному інспектору. Про дане правопорушення прикордонники повідомили правоохоронні органи.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248098267&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества