Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
16.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів і нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку терористів не було.

Учора російські найманці продовжували проводити повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. 3 БПЛА зафіксували в районі н. п. Гнутове та Широкине. Рух ще 3 безпілотників виявили підрозділи ЗСУ.

Поблизу Маріуполя прикордонний наряд затримав чоловіка, який займався коректуванням вогню терористів. У затриманого виявили бінокль і фотокамеру. З'ясувалося, що він проводив фотозйомку прилеглої території та можливих підходів до позицій сил АТО. Документів при собі чоловік не мав. У ході фільтраційно-перевірочних заходів було встановлено особу затриманого, який виявився місцевим жителем, та його можливу причетність до діяльності НЗФ. Наразі затриманого передали представникам штабу АТО.

У контрольному пункті «Бугас» в вантажному автомобілі «МАН» прикордонний наряд виявив вантаж, який не відповідає товаросупровідним документам. Зокрема, в транспортному засобі було 1760 пляшок вина та 130 пляшок пива. Автівку з вантажем передано представникам фіскальної служби.

Подвійний пакет документів на вантаж виявили прикордонники на контрольному пості «Водяне». Вантажівкою «ДАФ» з причепом перевозили 22 тонни аміачної селітри, проте в документах різнилися місця завантаження та отримувач вантажу. Транспортний засіб з вантажем передано співробітникам міліції. Ще один вантаж був затриманий на контрольному пості «Селідове». «МАНом» везли будівельні панелі, однак документи на вантаж були відсутні.

У контрольному пункті «Артемівськ» прикордонники затримали автомобіль «Шкода Октавіа», яким керував громадянин України. Під час перевірки документів було встановлено, що технічний паспорт на транспортний засіб можливо має ознаки підробки. Автівку передали співробітникам міліції для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247954657&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества