Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
15.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції продовжує залишатися складною. 

Учора протягом доби з території підконтрольної незаконним збройним формуванням по блокпосту «Мар'їнка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ, було здійснено 3 обстріли зі снайперської, мінометної зброї та з АГС-17. В результаті обстрілів цього блокпосту 2 військовослужбовці збройних сил дістали поранення.  Також бойовики з мінометів обстріляли контрольний пункт в`їзду-виїзду «Георгіївка». Постраждалих немає.

Крім того, учора вдень прикордонники виявили поблизу н.п. Верхньоторецьке диверсійно-розвідувальну групу. Вступивши в бій з бандитами, прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗСУ змусили групу російських найманців відступити. Постраждалих серед військовослужбовців немає.

Незаконні збройні формування активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Загалом в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 25 безпілотників.  

У контрольному пункті «Бугас» прикордонний наряд  виявив в автомобілі «Опель», яким прямував із  підконтрольної бойовикам території громадянин України, 17 набоїв до мисливської зброї 16 калібру, 28 набоїв калібру 5,6 мм. Даного громадянина передано співробітникам МВС.

Крім того, у цьому контрольному пункті прикордонники виявили у громадянки України підроблену перепустку. Її намагалася використати жителька Донецької області. Наразі громадянку передали співробітникам МВС для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 10 транспортних засобів, що перевозили понад 10 тонн продуктів харчування та слабоалкогольних напоїв. Водій одного з автомобілів, який перевозив пиво, за сприяння безперешкодного переміщення товару намагався дати хабара прикордонникам. Однак, був затриманий як і решта автомобілів, що слідували без належних документів на тимчасово підконтрольну незаконним збройним формуванням територію.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248245872&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества