Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
14.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Незаконні збройні формування з використанням мінометів здійснили обстріл блокпосту «Майорське», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Вогонь вівся з напрямку Горлівки. Загалом зафіксовано розрив 12 мін. Українськими військовими було відкрито вогонь у відповідь. Також російські найманці зі стрілецької зброї обстрілювали контрольний пост у районі н.п. Березове. Ніхто з військових не постраждав.

Протягом доби терористи продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Всього у межах Донецької та Луганської областей було зафіксовано політ 25 безпілотників. 

У контрольному пункті «Георгіївка» прикордонники виявили у двох громадян України, жителів Донецька, підроблені перепустки. Затриманих передали співробітникам МВС для встановлення обставин правопорушення.

Учора у контрольному пункті «Бугас» співробітники Держприкордонслужби та працівники фіскальної служби затримали автомобіль «Опель», яким керував громадянин України. У результаті перевірки транспортного засобу під заднім сидінням та за спинкою були виявлені приховані товари. Загалом з автомобіля дістали 6400 карток поповнення рахунків і 400 стартових пакетів операторів мобільного зв’язку «Life» та «МТС», комплект до безпілотника, серед якого лопості, камера спостереження, модем інтернету і електронні плати. Загальна вартість товарів сягає близько 250 тисяч гривень. Про даний факт поінформовано співробітників СБУ, яким і було передано затримано чоловіка для з’ясування всіх обставин.

Вздовж лінії розмежування прикордонні наряди затримали 26 транспортних засобів, які перевозили продукти харчування та товари народного вжитку. Належних документів на вантажі загальною вагою близько 31 тонни не було. Крім того, автомобілі намагались об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Стосовно даних випадків поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248156594&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества