Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

13.08.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Протягом доби російські найманці продовжували порушувати режим припинення вогню.

З мінометів та артилерії терористи вели вогонь по блокпосту «Березове», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Поблизу блокпосту розірвалося 27 боєприпасів. Постраждалих серед українських військових не має. Крім того, нападники тричі відкривали вогонь зі стрілецької зброї по блокпосту «Мар’їнка». Стрільба велася з н.п. Олександрівка, що на неконтрольованій території.

Загалом у межах Донецької та Луганської областей прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 13 безпілотників, які бойовики використовують для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових.

Також на «Бугасі» прикордонники в черговий раз припинили спробу дачі хабара. Громадянка України намагалася дати неправомірну грошову винагороду інспектору прикордонної служби в розмірі 400 гривень за безперешкодний проїзд через лінію розмежування. Під час перевірки документів у 51-річної громадянки України було виявлено відсутність дозволу фізичної особи на право перетинання лінії розмежування.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами, які діють в зоні проведення АТО, затримано 4 транспортні засоби. Автівки перевозили без належних документів майже 25 тонн продуктів харчування, алкогольних напоїв, міндобрив, меблів на суму 2,7 мільйона гривень. Крім того, вони намагалися об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі транспортні засоби з товарами передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248407438&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества