Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
10.02.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Протягом доби російські найманці продовжували атакувати підрозділи Державної прикордонної служби України. За добу здійснено 3 обстріли.

Об 11.10 терористи зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли контрольний пост «Фащівка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Ніхто з українських військових не постраждав.

На Луганщині в районі н.п. Макарове бойовики з мінометів спробували обстріляти прикордонний наряд, який рухався на бронеавтомобілі «Кугуар». Вміло маневруючи, водію вдалося вивести автівку з-під вогню. Прикордонники ушкоджень не отримали.

О 18.30 зі сторони м. Новоазовськ російські найманці з РСЗВ БМ-21 «Град» та мінометів відкрили вогонь по контрольному пункту «Гнутове». Загалом зафіксовано більше 30 розривів.

Через обстріли тимчасово припинено пропуск у контрольних пунктах «Гнутове» та «Станично-Луганське».

У Сумській області неподалік н.п. Покровка прикордонники затримали громадянина Росії, який незаконно перетнув державний кордон. Чоловіка помітили за допомогою переносного тепловізова. Документів при собі він не мав та був одягнений у військову форму одягу. Затриманий пояснив, що проживає в Удмуртській Республіці і в Україну прямував, начебто, відвідати родичів. Крім того, у нього виявили шеврони танкових військ Росії та 28 ОМСБР. Наразі чоловіка притягнуто до відповідальності за незаконний перетин кордону.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247939832&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества