Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

01.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Так, вчора о 21.00 російські найманці здійснили артилерійський та мінометний обстріл блокпоста в районі н.п. Майорськ, на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗС України. Міни та снаряди розірвалися поряд з місцем несення служби. Ніхто з військовослужбовців не постраждав.

Крім того, зафіксовано використання бойовиками безпілотних літальних апаратів для проведення повітряної розвідки. За добу виявлено 5 безпілотників. 4 з них використовувалися на маріупольському напрямку в районі н.п. Сатрана, ще один зафіксували на Луганщині на ділянці відділу «Трьохізбенка».

У рамках виконання завдань, визначених Президентом України, продовжується здійснюватися контроль за переміщенням товарів і вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/ виїзду у зоні АТО.

На одному з блокпостів поблизу н.п. Майорськ прикордонники спільно з військовослужбовцями БТрО зупинили для перевірки автомобіль «Мерседес», яким керував громадянин України. У транспортному засобі було виявлено 150 ящиків сигарет вартістю 674 тисячі гривень. Для з’ясування обставин правопорушення поінформовано взаємодіючі правоохоронні органи.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247856720&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества