Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

19.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на кордоні залишається напруженою. Тривають обстріли українських позицій з території Росії: з 7.00 до 8.00 18 серпня здійснено мінометний обстріл населеного пункту Мар’ївка Луганської області; о 10.00 мінометний обстріл населеного пункту Червоний Яр Луганської області; з 13.10 до 13.40 з району населеного пункту Селезньов (РФ) вівся артилерійський вогонь в бік України; о 13.35 на напрямку населених пунктів Шрамко (РФ) – Ульянівське (Україна) з важкої артилерії було здійснено 10 пострілів в район населеного пункту Амвросіївка Донецької області.

З 5.05 до 5.10 19 серпня в районі населеного пункту Деркульське (Луганська область) відбулося бойове зіткнення прикордонного наряду відділу «Біловодськ» з групою терористів озброєних стрілецької зброєю, в т.ч. підствольними гранатометами. Бойовикам не вдалося прорватися через кордон та вони були змушені відступити.

Росія продовжує нарощувати військове угруповання в Ростовській області.

Угрупування ЗС РФ у безпосередній близькості від кордону України збільшено за рахунок батальйонної тактичної групи з м. Єкатеринбург.

Танковий підрозділ 35 омсбр Центрального ВО ЗС Росії передислоковано з м. Клімово Брянської області РФ в Ростовську область.

Підрозділи 74 омсбр (з місцем постійної дислокації в м. Юрга Кемеровської області) у складі батальйонних тактичних груп ешелонами переміщено в напрямку кордону РФ (Ростовська область) з Україною.

Російських військовослужбовців запасу, призваних на всеросійські військові збори, направляють на кордон з Україною.

За минулу добу прикордонники відзначають підвищену активність російських безпілотних літальних апаратів над Маріуполем та узбережжям Азовського моря.

О 21.05 18 серпня в районі населеного пункту Широкіно виявлено БПЛА, який здійснював політ в напрямку м. Маріуполь.

О 21.10 над населеним пунктом Сєдове виявлено БПЛА, який здійснював політ в напрямку населеного пункту Обрив.

О 21.15 зафіксовано проліт БПЛА в районі Маріуполя, який слідував в напрямку кордону.

На виконання доручення Президента України проведено підготовчі заходи з організації пропуску через державний кордон гуманітарного вантажу з Російської Федерації.

Станом на 9.00 19 серпня роботи з оформлення гуманітарного вантажу не проводились у зв’язку з непогодженням представниками Червоного Хреста гарантій безпеки руху колони з боку терористичних організацій, так званих ДНР та ЛНР.

Від Міжнародного Комітету Червоного Хреста отримано інформацію про направлення в Луганськ передової групи співробітників Комітету ЧХ з метою оцінки ситуації для організації відправки та доставки гуманітарного вантажу. 19 серпня група з трьох осіб планує прибути в Україну з м. Донецьк Ростовської області РФ через пункти пропуску «Донецьк – Ізварино».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247532797&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества