Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

18.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної та напруженої обстановки на українсько-російському кордоні, викликаної військовою агресією РФ проти України.

Протягом минулої доби обстановка характеризувалася подальшим порушенням бойовиками режиму припинення вогню, введеного за ініціативи Президента України; продовженням перегрупування ЗС РФ та НЗФ та нарощенням їх боєздатності.

Учора отримано інформацію про те, що фактично всі дислоковані у північній частині АР Крим військові підрозділи РФ (з населених пунктів Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, Воїнське, Азовське) висунуті до адміністративного кордону з материковою частиною України з усією технікою і боєприпасами та розміщені невеликими тактичними групами від Каркінітської затоки до Арабатської стрілки. Вищезазначене угруповання складає близько 4 000 особового складу.

РФ продовжує активну повітряну розвідку з використанням БПЛА. Впродовж доби прикордонники у трьох випадках фіксували факти ведення повітряної розвідки за допомогою малих літальних апаратів. Один БПЛА спостерігався поблизу Маріуполя та два – на адміністративному кордоні з АР Крим.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247613413&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества