Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

18.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують охорону та захист державного кордону України в умовах обстрілів терористами позицій сил АТО та ескалації напруги в українському прикордонні.

О 11.20 17 серпня з району Авіло-Федорівка (РФ) в напрямку населеного пункту Олексіївське здійснено 3 залпи РСЗВ.

О 17.40 зафіксовано 3 залпи артилерії з району Селезньово (РФ) та Краснодарський (РФ). Напрямок уточнюється.

О 22.00 вахтовим дивізіону катерів Морської охорони поблизу м. Маріуполь виявлено та обстріляно 1 БПЛА.

У безпосередній близькості від населеного пункту Гуково Ростовської області (навпроти н. п. Свердловськ і Червонопартизанськ Луганської області) розосереджено близько 30 установок «Град».

Біля українського кордону з боку РФ зафіксовано автотранспорт, який перевозив велику кількість контейнерів для ПЗРК «Бук».

Станом на 6.00 18 серпня у зв’язку з відсутністю погодження питань гарантій безпеки руху колони з гуманітарним вантажем з боку терористичних організацій з представниками Червоного Хреста, прикордонно-митне оформлення вантажу не проводились.

17 серпня разом з представниками прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області проведена зустріч щодо уточнення питань пропускних операцій.

О 12.50 17 серпня до пункту пропуску «Донецьк» (РФ) прибуло 16 автомобілів «КАМАЗ» білого кольору, 1 паливозаправник, 1 автобус, які розташувались на стоянці неподалік пункту пропуску. О 14.30 зі сторони України до розташування українських прикордонників та митників під’їхала група озброєних осіб в камуфльованій формі на 8 автомобілях та 3 автобусах, про що було поінформовано російських прикордонників та зайнято оборону для відбиття нападу. Після перемовин з прикордонниками Росії, невідомі особи відійшли в глиб території України та залишили пост спостереження.

Детальна інспекція вмісту російського гуманітарного конвою не починалася. Експерти ОБСЄ планують здійснити огляд вантажу 18 або 19 серпня.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247530073&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества