Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

18.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону, адміністративної межі із тимчасово окупованою АР Крим та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка залишається складною.

Протягом доби обстрілів місць несення служби прикордонними нарядами та розташування підрозділів Держприкордонслужби не було. Ведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА також не зафіксовано.

Водночас учора, під час огляду прикордонниками прилеглої місцевості вздовж адміністративної межі з АР Крим в районі заводу «Титан» за допомогою квадрокоптера, російськими військами було використано прилади радіоелектронної боротьби. На висоті близько 350 метрів квадракоптер раптом перестав слухатися оператора, почав виконувати інші завдання та почав знижуватися за адміністративну межу на територію заводу «Титан». Тим не менше, квадрокоптер вдалося врятувати.

У рамках виконання завдань, визначених Президентом України, суттєво посилено контроль за переміщенням товарів і вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/ виїзду у зоні АТО.

Неподалік н.п. Верхнєторецьке, під час здійснення заходів контролю, прикордонники виявили у водія автомобіля «МАН» з вантажем гумово-технічних виробів на суму понад 632 гривень два пакети товаросупровідних документів. Згідно з одними документами вантаж направлявся на Донеччину, за іншими – до Москви. Перевірка триває.

Неподалік н.п. Костянтинівка прикордонники запобігли незаконному переміщенню 3,8 т мясопродуктів. У ході перевірки двох мікроавтобусів «Мерседес» під керуванням громадян України також було виявлено невідповідність товаросупровідних документів на перевезення. Вантаж та осіб передано співробітникам МВС.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247827206&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества