Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

16.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів місць несення служби прикордонними нарядами та розташування підрозділів Держприкордонслужби не було. Ведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА також не зафіксовано.

У рамках виконання завдань, визначених Президентом України, суттєво посилено контроль за переміщенням товарів і вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/виїзду у зоні АТО.

Зокрема, прикордонним нарядом при огляді вантажного ешелону на залізничній станції «Волноваха» виявлено 25 вагонів з вантажем вугілля та  22 вагони з ломом чорних металів загальною вагою 3 267 тонн, які не мали необхідних товаросупровідних документів. Законність переміщення вантажу перевіряється правоохоронними органами. 

Загалом протягом останніх двох місяців,  під час виконання завдань контролю вздовж лінії бойових зіткнень, прикордонники у вісімдесяти випадках виявили понад 10 тисяч тонн «чорного золота».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247821376&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества