Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

14.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається складною. Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України та виконання завдань відповідно до загального задуму АТО.

На кордоні відбулися збройні сутички з диверсійно-розвідувальними групами та спроби обстрілів прикордонних нарядів.

О 2.50 14 серпня група російських найманців з боку кордону здійснила збройний напад на прикордонний наряд, який ніс службу в районі населеного пункту Побєда (Донецька область). У відповідь на застосування стрілецької зброї нападникам було дано збройну відсіч. Нападники відступили в бік кордону. Постраждалих немає.

О 4.00 14 серпня поблизу пункту пропуску «Успенка» відбулося збройне протистояння прикордонного наряду у кількості 10 військовослужбовців з диверсійно-розвідувальною групою. Силами прикордонного наряду та резерву, який прибув на БТР, напад було відбито.

Терористи продовжують використовувати керовані міни та фугаси. О 12.00 13 серпня на ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) під час руху прикордонної колони бандити підірвали 2 фугаси. Також прикордонники виявили поблизу кордону групу диверсантів з гранатометами, по яким було відкрито вогонь на ураження. Втрат серед прикордонників немає.

Протягом доби фіксувалися випадки порушення повітряного простору України авіацією ЗС РФ. Об 11.40 13 серпня прикордонний наряд, що ніс службу в пункті пропуску «Мілове» (Луганська область) виявив заліт на територію України та зворотно 2 вертольотів Мі-24.

Крім того фіксуватися факти використання БПЛА для ведення повітряної розвідки:

о 21.20 в Донецькій області прикордонний наряд виявив політ 1 БПЛА, який порушив повітряний простір на напрямку населеного пункту Ялта на висоті до 1500 м;

о 22.05  прикордонники Маріупольського загону морської охорони на напрямку населених пунктів Ялта та Сєдове зафіксували проліт БПЛА на висоті 2 км вздовж берегової лінії.

о 22.05 прикордонним нарядом на Херсонщині виявлено БПЛА, який порушив адміністративний кордон з АР Крим. По літальному апарату застосовано автоматичну зброю; військовослужбовцями батальйону територіальної оборони ЗС України в районі населеного пункту Шевченко (ділянка відділу «Бердянськ») на висоті до 2 км виявлено 1 БПЛА, який рухався вздовж берегової смуги. Застосовано стрілецьку зброю.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247528880&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества