Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

11.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Ситуація на кордоні в зоні АТО залишається складною. Прикордонники продовжують виконання завдань відповідно до загального задуму АТО. Терористи та російські найманці продовжують здійснювати спроби проникнення на територію України та обстрілювати місця дислокації прикордонних підрозділів.

З 20.25 до 21.30 10 серпня на ділянці відділу прикордонної служби «Станично-Луганське» (Луганська область) з території Російської Федерації (район населеного пункту Маноцький) було здійснено артилерійський та мінометний обстріл прикордонного угруповання.

З 2.00 до 2.30 11 серпня здійснено до 60 мінометних пострілів по пункту пропуску «Успенка» (Донецька область). Вогонь вівся з трьох напрямків, в тому числі з території РФ.

Продовжуються порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами:

о 22.50 10 серпня на ділянці відділу «Красна Талівка» Луганського загону зафіксовано політ  БПЛА на напрямку Волошино (РФ) – Красна Талівка (Укр);

о 23.00 зафіксовано політ  БПЛА на напрямку Чертково (РФ) – Мілове в районі пункту пропуску «Мілове»;

о 02.25 11 серпня прикордонний наряд в районі пункту пропуску «Красна Талівка» спостерігав політ 1 БПЛА, який на висоті до 2 км здійснив заліт на територію України на глибину до 2 км та зворотно;

о 23.00 10 серпня прикордонний наряд на ділянці відділу «Червоний Чабан» (Херсонський прикордонний загін)  спостерігав 1 БПЛА, який порушив повітряний простір та рухався в напрямку населених пунктів Макарівка та Каїрка на висоті 1 км;

о 21.15 10 серпня на ділянці відділу «Бердянськ» Бердянського загону в районі населеного пункту Шевченко було виявлено БПЛА, який рухався вздовж берегової смуги, і проти якого було застосовано стрілецьку зброю.

У Луганській та Донецькій областях 10 серпня проведено роботу групи щодо визначення місць влаштування інженерних та інших загороджень на окремих ділянках кордону.

10 серпня в аеропорт «Бориспіль» прибув літак військово-повітряних сил Канади, який доставив чергову партію вантажу, зокрема каски та бронежилети. Вони призначені для прикордонних підрозділів, які задіяні в АТО.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247514648&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества