Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

11.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Протягом доби обстрілів місць несення служби прикордонними нарядами та розташування підрозділів Держприкордонслужби не було. Ведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА також не зафіксовано.

У рамках виконання завдань, визначених Президентом України суттєво посилено контроль за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/ виїзду у зоні АТО. Так, на контрольному пункті в районі н.п. Артемівськ у ході перевірки наявності товаросупровідних документів на вантаж, було не пропущено вантажні автомобілі з вугіллям. Проте 2 вантажівки намагалися проїхати без контролю. Їх супроводжував автомобіль «Форд» у якому перебувало дві особи у військовій формі. Чоловіки поводилися зухвало та відмовилися представляти документи. Наразі особи та вантаж передані правоохоронним органам для проведення перевірки. Також на контрольному пункті в районі Маріуполя не пропустили «МАЗ» з вантажем майже 20 тонн насіння соняшника. Транспортний засіб переданий представникам фіскальної служби.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247811304&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества