Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

10.09.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах вкрай складної та напруженої обстановки.

Протягом доби обстановка характеризувалася подальшими фактами порушення перемир’я, оголошеного Президентом України, а також продовженням переміщення підрозділів та техніки ЗС РФ, рухом військових колон по території України, активними діями ЗС РФ з нарощування ударного угруповання на тимчасово окупованій території АР Крим та укріплення своїх бойових позицій.

Незважаючи на оголошене перемир’я, терористи і російські найманці продовжують вести бойові дії, обстрілювати позиції сил АТО та здійснювати інші диверсійні заходи. Так, 0 14.45 поблизу н.п. Нижньобараниківка (Луганська обл.) на вибуховому пристрої підірвався прикордонний наряд, що рухався на автомобілі «УАЗ». У результаті вибуху загинули 3 прикордонники: два - на місці події, один - під час транспортування до медичного закладу, ще 2 отримали тяжкі поранення.

Активно здійснюється повітряна розвідка Російською Федерацією. Впродовж доби прикордонники двічі фіксували БПЛА: на одному із блокпостів поблизу Маріуполя та на адміністративному кордоні з АР Крим на ділянці пункту контролю «Чонгар».

РФ продовжує концентрувати бронетехніку, сили бойовиків та регулярних військ в Новоазовському районі Донецької області.

Зокрема, поблизу н.п. Саханка Новоазовского р-ну Донецької обл. виявлено 50 одиниць важкої військової техніки (танки, БМП, БТР, вантажні автомобілі). Також з РФ до м. Новоазовськ зайшло 2 танки, 3 САУ та 8 «Уралів» з особовим складом. В районі н.п. Безіменне Новоазовського р-ну Донецької області спостерігається велике скупчення техніки та живої сили противника, в т. ч. засобів  радіорозвідки.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247591537&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества