Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

10.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка залишається складною. Терористи систематично порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Протягом доби зафіксовано ведення повітряної розвідки за допомогою БПЛА. Так, о 17:35 на напрямку Маріуполь – Сартана прикордонний наряд помітив проліт безпілотника, ще один зафіксували о 18:50 на напрямку СартанаКомінтернове.

У рамках виконання завдань, визначених Президентом України суттєво посилено контроль за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/виїзду у зоні АТО. Зокрема, на контрольному пункті в районі н.п. Курахове у вантажному автомобілі «Рено» було виявлено подвійний пакет документів та 600 ящиків тютюнових виробів.

Крім того, на Харківщині прикордонний наряд, за інформацією співробітників СБУ, затримав громадянку України, яка підозрюється у сепаратистській діяльності. Жінка намагалася залишити Україну через один із пунктів пропуску.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247807049&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества