Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.10.2024

22:04
МЗС звернулося до найманців з Африки та Близького Сходу, яких Росія використовує у війні як "гарматне м'ясо": закликали скористатися проєктом "Хочу жить" й скласти зброю українським Силам оборони.

20:48
Увечері 8 жовтня росіяни вчергове вдарили по Костянтинівці Донецької області – щонайменше, загинула одна людина, шість поранених.

19:28
Російські "шахеди" знову пролетіли поряд з українською АЕС – цього разу біля Південноукраїнської. За останній час такі випадки "кратно збільшилися" – це може свідчити про підготовку РФ ударів по ядерній інфраструктурі України, заявили в Енергоатомі.

18:39
У Костянтинівці Донецької області через загрозу повторних обстрілів рятувальники майже дві доби гасили пожежу, що виникла унаслідок російської атаки.

18:27
Президент Сполучених Штатів Джо Байден скасував міжнародні поїздки через наближення урагану "Мілтон". Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

18:08
Президент Зеленський провів засідання Ставки щодо забезпечення Сил оборони зброєю та військовою технікою: визначено пріоритети для українського ОПК на 2025 рік.

17:28
Увечері у вівторок, 8 жовтня, росіяни вдарили керованою авіабомбою по Харкову. Попередньо відомо про двох загиблих.

16:52
З'явився перший супутниковий знімок пожежі на морському нафтовому терміналу у тимчасово окупованій Феодосії після успішного українського удару.

14:43
На засіданні у вівторок, 8 жовтня, депутати Верховної Ради ухвалили в цілому закон, який передбачає, що військовий може сам визначити членів сім?ї, яким будуть здійснюватись виплати у разі зникнення безвісти чи потрапляння в полон. Про це повідомив депутат Олексій Гончаренко.

14:16
СБУ заявила, що затримала "кремлівського ідеолога" Дмитра Чистіліна, який втік з України до повномасштабної війни та просував пропагандистські наративи в Європі.

11:44
Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих військовослужбовців і фільмував це. Про це повідомила поліція Києва.

11:34
Більшою частиною візиту президента США Джо Байдена на Рамштайн 12 жовтня стане питання про подальшу підтримку України.

11:27
Удень 8 жовтня російські окупаційні війська завдали удару по Індустріальному району Харкова, щонайменше шестеро людей поранені.

10:52
Франція передасть Україні обіцяні винищувачі Mirage 2000 у першій половині 2025 року. Про це заявив міністр оборони країни Себастьян Лекорню.

09:53
Комбриг 72 ОМБр визнав, що з Вугледара не вдалося забрати певну кількість поранених. Охріменко не назвав конкретних цифр, але наголосив, що "воєнкори" противника перебільшують цю кількість в рази.

08:40
Російська служба ВВС повідомляла, що тільки 155 та 40 бригади морської піхоти РФ могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб з урахуванням важко поранених, загиблих і зниклих безвісти. Це 40% довоєнної чисельності цих двох підрозділів.
Новий командир 72 бригади Олександр Охріменко припустив, що реальна цифра може бути в три-чотири рази більшою.

08:29
Камала Гарріс заявила, що не стала б шукати зустрічі з диктатором Володимиром Путіним для обговорення завершення війни, яку той розв'язав проти України.

08:13
Російська армія зайшла на околицю Торецька у східній частині міста. Бої ведуться за кожен під'їзд, ситуація нестабільна, кажуть у ЗСУ.

08:12
Новий комбриг 72 ОМБр Охріменко розповів, що утримання Вугледара вже втрачало своє значення на тлі зміни ситуації на півдні Донбасу. Вихід українських сил з міста відбувався, коли вони вже були фактично у тактичному оточенні, а сили противника переважали вдев'ятеро.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/