Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.10.2024

22:59
Увечері в понеділок, 7 жовтня, росіяни атакували Одесу балістичними ракетами, унаслідок влучань є загиблий і поранені. Про це повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер.

22:28
СБУ порушила кримінальне провадження проти режисерки пропагандистського фільму "Росіяни на війні" Анастасії Трофімової. Про це повідомив голова комітету ВРУ з питань свободи слова Ярослав Юрчишин і опублікував відповідь прокуратури на свій запит.

20:25
Увечері в понеділок, 7 жовтня, російські загарбники вдарили по місту Слов'янськ Донецької області. Є загиблий і шестеро поранених. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

18:58
Бійці третьої окремої штурмової бригади провели успішний наступ у Харківській області – відбили території та звільнили українських військових з полону. Про це повідомила пресслужба 3 ОШБр.

16:50
7 жовтня кіберфахівці ГУР спільно з активістами групи BO Team "привітали" російського диктатора Володимира Путіна з днем народження зламом державної автоматизованої системи "Правосуддя", завдяки якій відбувається електронний документообіг у всіх судах Росії. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник в українській розвідці.

16:49
Словаччина надала Україні 500 000 євро, які будуть спрямовані на закупівлю енергообладнання. Також глава МЗС країни погодився, щоб Словаччина проводила реабілітацію українських військових.

16:13
Унаслідок успішної операції Головного управління розвідки виведено з ладу корабель Балтійського флоту Збройних сил Росії "Олександр Обухов". Про це повідомила пресслужба ГУР

16:04
Вранці росіяни вдарили чотирма керованими авіабомбами по центральному району Херсона – 20 постраждалих, знищено школу та пошкоджено дитячий садочок і будинки.

15:56
Українським чоловікам, які не оновили дані, можуть запропонувати знижку 50% на штраф за умови, що вони добровільно з'являться до ТЦК та сплатять його. Законопроєкт уже внесений до Верховної Ради та перебуває на розгляді.

14:09
Росіяни вдарили авіабомбою по Костянтинівці Донецької області – поранено чотирьох цивільних, є пошкодження.

13:29
У 2024 році запущений Мінцифрою проєкт Brave1 почав видавати безповоротні гранти на виробництво ракет, заявив голова Мінцифри Федоров.

11:36
Новим командиром 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка захищала Вугледар, став Олександр Охріменко.

11:27
Президент Естонії заявив, що своїми обмеженнями Захід "збудував стіну" між Україною, та наголосив, що її необхідно зруйнувати. Він також закликав союзників не боятися ескалації війни.

11:07
Одна з російських ракет під час обстрілу у ніч проти 6 жовтня влучила у відкритий трюм судна з кукурудзою в українському порту.

10:40
Бригада "Лють" показала відео вуличних боїв у Торецьку.

10:00
Через російський нічний обстріл на Харківщині було пошкоджено залізничну колію – тимчасово зупинено рух електропотягів.

09:04
Вночі 7 жовтня Сили оборони завдали успішного удару по морському нафтовому терміналу у тимчасово окупованій Феодосії в Криму, підтвердив Генштаб ЗСУ.

07:28
Євросоюз планує припинити надавати Україні допомогу через Європейський фонд миру, що допоможе обійти будь-яке вето Угорщини.

06:19
У тимчасово окупованій Феодосії після атаки дронів сталася пожежа на нафтобазі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/