Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.09.2024

23:44
Курська область була найслабшим місцем в обороні Росії, сказав головком ЗСУ Олександр Сирський. До того ж ворог готувався піти з цього напряму до наступу на Суми.

23:01
Розрив у співвідношенні боєприпасів між Україною та Росією скорочується, сказав головком ЗСУ Олександр Сирський. Сили оборони намагаються компенсувати перевагу ворога шляхом технічної переваги.

21:47
Росіяни ввечері 8 вересня обстріляли Дергачі на Харківщині з РСЗВ "Торнадо-С", є загибла та поранені.

21:33
У Бєлгородській області горять 12 цистерн із паливом, губернатор стверджує, що ЗСУ вдарили дроном по Волоконівському району.

20:30
Зеленський в Італії провів зустріч із делегацією Конгресу США – говорили про певні деталі плану перемоги України. А детальний план перемоги у війні Україна надасть Байдену, Трампу і Гарріс.

18:41
Депутат парламенту Ірану підтвердив наявність договору з Росією на постачання ракет та дронів. Натомість РФ експортує до Ірану їжу.

17:56
"Дійте зараз". Сибіга звернувся до Заходу через російські дрони в Румунії і Латвії. Він наголосив, що Україна потребує конкретних дій союзників – колективного рішення використовувати протиповітряну оборону партнерів для збиття російських ракет і дронів над Україною, сильнішої і швидшої військової допомоги українським воїнам, зняття обмежень на використання зброї Україною.

17:16
Росіяни вранці 8 вересня обстріляли селище Черкаське на Донеччині. Убито трьох людей, ще двох доставлено до лікарні з пораненнями та травмами.

16:18
У Тернополі нетверезий чоловік із відстрочкою влаштував бешкет у ТЦК - хотів, щоб його мобілізували до лав ЗСУ.

15:25
Ввечері 7 вересня Росія завдала удару по готелю у Миколаївці Краматорського району Донецької області, внаслідок чого загинули двоє чоловіків. Вони приїхали стерилізувати безпритульних тварин, 8 вересня їхні тіла було деблоковано з-під завалів.

14:01
У лікарнях Полтави померли ще три людини, які постраждали внаслідок російського ракетного удару по Інституту зв’язку 3 вересня. Про це повідомив очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

13:27
У Румунії обстежують місця, де міг впасти російський ударний безпілотник, який у ніч проти 8 вересня залетів з України. Про це повідомило Міністерство оборони Румунії.

13:26
Військовослужбовці ЗСУ застосовують на фронті собак-роботів. Про це повідомив Telegram-канал оперативно-стратегічного угруповування військ "Хортиця".

09:21
У 2022 році існував реальний ризик застосування Росією тактичної ядерної зброї по Україні. Про це повідомив директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Вільям Бернс, передає газета The Telegraph.

06:39
У ніч проти 8 вересня під час дронової атаки на Україну російські ударні безпілотники порушили повітряний простір Румунії. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

06:13
У ніч проти неділі, 8 вересня, окупанти завдали авіаційного удару по місту Суми. Унаслідок атаки загинули дві людини. Про це повідомила Сумська ОВА.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/