Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.09.2024

23:41
Росія здійснила чергову атаку проти Полтавської громади.

23:04
У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України, розповів омбудсмен Лубінець.

22:07
Шольц наполягає на тому, щоб сотні тисяч переселенців з України почали працювати, і критикує в цьому контексті створені владою на місцях бюрократичні перепони.

20:19
Наступ українських військ у Курській області порушив наратив війни російського диктатора Володимира Путіна та викликав запитання серед російської еліти щодо сенсу війни. Про це заявили директор ЦРУ Вільям Бернс і керівник британської розвідки MI6 Річард Мур.

19:05
Буданов прогнозує, що у найближчі два місяці в Росії можуть статися серйозні заміни в силовому блоці.

18:38
Півтора року тому Буданов заявив про "70-ту хвилину матчу" у війні. Зараз каже: переламу у російсько-українській війні досі не сталося й "ми там і сидимо".

17:42
Кіберфахівці ГУР до Дня воєнної розвідки України провели спецоперацію “До зірок”, уразивши російські об’єкти інформаційної інфраструктури та інтернет-ресурси. На низці сайтів з’явилися листівки з привітанням українських розвідників.

16:53
Знову зросла кількість постраждалих через російський удар балістикою по Павлограду. Вже 82 постраждалих через удар 6 вересня, одна людина у важкому стані.

16:39
Росія вчергове атакувала Харків. Удари прийшлися по Індустріальному та Салтівському районах. На місці одного з "прильотів" почалася пожежа.

16:24
Речник ДПСУ Демченко розповів, що у 2023 році Росія утримувала у Білорусі свої війська чисельністю до 12 000 осіб, проте наразі таких не фіксується – залишились хіба що логістичні підрозділи РФ, які не несуть загрози для України.

15:44
Зеленський каже, що в питанні дозволу бити далекобійною зброєю Заходу по військових цілях в РФ консенсусу поки що немає, але важливо знайти підхід хоча б до однієї з держав. Сподівається, що "інші підтягнуться".

14:44
Новий міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів телефонні переговори з 13 колегами. Вони обговорили нагальні потреби України, зокрема, у знятті обмежень на удари західною далекобійною зброєю вглиб РФ.

14:39
Пожежу та детонацію на складі боєприпасів у Воронезькій області спричинили безпілотники СБУ. Про це LIGA.net розповів поінформований співрозмовник у правоохоронних органах.

13:08
На тлі повідомлень про можливе передавання Росії іранських балістичних ракет Міністерство закордонних справ України закликало світових лідерів посилити тиск на Москву та Тегеран.

11:49
Прем'єр Великої Британії Кір Стармер 13 вересня зустрінеться з президентом Джо Байденом. Переговори стосуватимуться, зокрема, війни Росії проти України.

11:45
Російські війська обстріляли місто Костянтинівку у Донецькій області, внаслідок чого загинули три людини, стільки ж – поранено.

10:20
Після нічної атаки "шахедів" біля будівлі Верховної Ради виявили уламки збитого безпілотника. Про це повідомили у пресслужбі парламенту.

09:12
Американська газета The Wall Street Journal, посилаючись на неназваних посадовців США та Євросоюзу, пише, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності.

08:27
Польща має право збивати над Україною російські повітряні цілі, які загрожують українським атомним електростанціям. Таку думку висловив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

07:56
Кількість постраждалих у Павлограді внаслідок балістичного удару РФ зросла до 74.

07:39
Україна може вражати військові цілі всередині Росії своєю далекобійною зброєю. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

06:55
В ніч проти 7 вересня російські війська намагалися атакувати Київ ударними безпілотниками, всі було збито. Внаслідок падіння уламків виникли пожежі, втім обійшлося без руйнувань та постраждалих.

06:34
США "у будь-який спосіб використають" кошти для підтримки України після того, як у вересні завершиться фіскальний рік. Про це повідомила Сабріна Сінгх.

06:21
У Воронезькій області палає і детонує склад боєприпасів після атаки дронів.

00:06
На Курахівському напрямку складна ситуація, за добу відбулося 41 бойове зіткнення, повідомив Генштаб ЗСУ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/