Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

06.09.2024

23:45
Іспанія надішле Україні батарею комплексу протиповітряної оборони HAWK, Нідерланди передадуть ракети та допоміжні матеріали для літаків F-16 на 80 млн євро, також підписано Положення Коаліції морських спроможностей – зокрема, такими є результати нового засідання у форматі "Рамштайн".

23:00
В Італії президент Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США – сторони обговорили першочергові потреби українських військових.

20:54
Рішення про Курську операцію ухвалювали президент Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Сирський – про план не повідомляли партнерам, тому що Росія зі своєю розвідкою присутня "всюди", заявив голова української держави.

20:00
Росіяни здійснили авіаудар по Краснопіллю Сумського району – вдарили по цивільній інфраструктурі, загинула жінка, серед п'ятьох поранених є двоє дітей.

19:02
На суботу, 7 вересня, не заплановані відключення світла, Укренерго закликає не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів з 18:00 до 21:00.

18:55
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що президенту Володимиру Зеленському необхідно зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб припинити війну між двома країнами.

18:29
Під час візиту до Німеччини президент Зеленський зустрівся з канцлером Шольцом: зокрема, обговорювали військову допомогу, співробітництво в оборонній сфері та майбутній Саміт миру.

18:22
США виділили новий пакет допомоги Збройним Силам України на $250 млн, до нього увійшли ракети до систем протиповітряної оборони та інше озброєння. Пентагон розкрив повний вміст нового пакета.

17:00
Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання у ЗСУ безпілотний логістично-евакуаційний транспортер FOXTAC вітчизняного виробництва, зокрема, ним можна евакуювати поранених з поля бою.

16:57
Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги, який включатиме ракетні двигуни, кулемети та інше озброєння. Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

16:56
Розпочато розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених в Покровському районі Донецької області. Про це повідомив ОГП.

14:48
Російські військові стратили українського військовополоненого, свій злочин вони зняли на відео та опублікували його в мережі. Про це повідомив український державний проєкт "Хочу жить". Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до міжнародних організацій.

14:27
Збройні Сили України отримають від партнерів партію танків Leopard 1A5. Про це на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

13:11
З прифронтового міста Покровськ Донецької області за місяць вдалося евакуювати понад 20 000 людей, зокрема 3000 дітей. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

13:04
Зеленський на "Рамштайні" розкритикував союзників за те, що Україна досі не отримала "значної кількості" обіцяних систем ППО.

12:33
Міністр оборони США Ллойд Остін, прибувши на 24-й "Рамштайн", анонсував новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн.

11:53
Закарпатський ОТЦК та СП спростував заяву уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця про те, що військовослужбовці нібито побили до смерті мобілізованого. У ТЦК повідомили, що чоловік помер унаслідок інфаркту.

11:41
Удень 6 вересня російські війська атакували балістичними ракетами місто Павлоград у Дніпропетровській області. Відомо про загиблого та 18 поранених.

11:32
За місяць операції ЗСУ у Курській області російська армія втратила на цьому напрямку близько 6000 військових. Про це на "Рамштайні" заявив президент Зеленський.

11:16
4 вересня кіберфахівці ГУР спільно з хакерським угрупуванням "ВО Team" знищили мережеву інфраструктуру в Росії.

11:14
Зеленський особисто прибув на "Рамштайн": заявив про необхідність "сильних далекобійних рішень". Зустрінеться з Остіном, Пісторіусом і окремо з Шольцом.

10:48
Нацгвардія затрофеїла російський танк Т-72 на Покровському напрямку.

09:28
У ніч проти 6 вересня російські війська атакували "шахедами" та ракетами Дніпропетровську та Львівську області: є руйнування житлових будинків та вантажівок відповідно.

08:47
Одна з причин, чому США не дозволяють Україні використовувати американську зброю для далекобійних ударів по Росії – обмежена кількість ракет ATACMS. Про це заявила представниця Пентагону Сабріна Сінгх.

07:59
Чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном, не примусово не повертатимуть до України. Про це заявив посол України в Чехії Василь Зварич.

06:54
В ніч проти 6 вересня російські війська атакували дронами Львівську область. Внаслідок падіння уламків зайнялися складські приміщення біля села Малехів.

06:20
У рамках контракту для посилення української протиповітряної оборони Велика Британія передасть Україні 650 ПЗРК LMM Martlet вартістю 162 млн фунтів стерлінгів.

00:08
Президент Зеленський поговорив з французьким лідером Макроном – зокрема, обговорили майбутній "Рамштайн", необхідність дозволу на удари по російських аеродромах та військову допомогу.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/