Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.09.2024

23:48
Головнокомандувач ЗСУ Сирський повідомив, що РФ хотіла здійснити атаку з Курської області до початку української операції. Він озвучив шість ключових цілей України, зокрема – відволікання російських сил та взяття військовополонених.

22:27
Головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що Україна зупинила російське просування на Покровському напрямку – за останні шість днів росіяни не просунулися там "ні на метр".

19:34
6 вересня запланована одна черга відключень світла впродовж всієї доби.

18:57
У Полтаві завершено аварійно-рятувальні роботи на місці російського ракетного удару по навчальному закладу, продовжується ідентифікація решток тіл загиблих.

18:56
Бійці Сил підтримки ЗСУ за допомогою вогнеметних систем "Сівалка-ВМ8" уражають російських військових у Курській області.

17:54
До 11 вересня курсуватимуть потяги зі Львова та Києва до Покровська Донецької області, де триває евакуація цивільних мешканців.

17:52
Офіс генпрокурора викрив чиновника Міноборони, який разом із спільниками вимагав гроші у поранених військових. Обіцяв допомогти в оформленні виплат з інвалідності.

17:51
Росія стягнула з різних напрямків у Курську область вже 60 000 військових, сказав Володимир Зеленський.

17:49
Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив зі спікером Палати представників Майком Джонсоном зняття обмежень на удари далекобійної західною зброєю вглиб РФ.

17:45
Столтенберг заявив, що Україна досягла "багато" у своєму наступі на Курську область, але важко сказати, як розвиватиметься ситуація далі.
Генсек НАТО також наголосив, що українці мають право на самооборону, зокрема за допомогою далекобійної зброї.

15:16
Вже до 55 осіб збільшилася кількість загиблих внаслідок ракетного удару Росії по Полтаві 3 вересня. Ще 328 людей постраждали.

13:26
Україна нікого не інформувала перед початком операції Сил оборони в Курській області через занепокоєння про те, що про неї дізнаються росіяни. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News.

13:26
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна досі не отримала тієї військової допомоги від американських союзників, за яку голосував Конгрес США.

13:01
Зеленський покаже план перемоги України у війні президенту США Джо Байдену. Раніше не робив цього, тому що чекав на успіх України у Курській області.

11:01
Президент Володимир Зеленський 6 вересня планує особисто приїхати на засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" в Німеччині, пише Spiegel.

10:59
Вночі РФ атакувала однією балістичною ракетою "Іскандер-М" із тимчасово окупованого Криму та 78 "шахедами". Збито 60 ударних БпЛА. Два безпілотники повернулись у Росію, один – у Білорусь. 15 – локаційно втрачені на території України.

10:54
Кількість загиблих через ракетний удар по навчальному закладу у Полтаві зросла до 54 осіб.

10:16
З міста Покровськ у Донецькій області скасували евакуаційні поїзди. З 5 вересня Павлоград у Дніпропетровській області буде основною станцією для евакуації цивільних із Донеччини.

09:19
Бійці Сил спецоперацій Збройних Сил України завдають ударів по техніці окупантів у Курській області. Про це повідомило командування ССО.

08:37
У ніч проти 5 вересня Білорусь застосовувала авіацію для збиття безпілотників, які залетіли на територію країни. Про це повідомив опозиційний білоруський OSINT-проєкт Беларускі Гаюн.

07:14
90% літаків, які Росія застосовує для завдання ударів по Україні, знаходяться поза межами зони ураження американських далекобійних ракет ATACMS. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

06:29
У середу, 4 вересня, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав окуповану росіянами Запорізьку атомну електростанцію. Про це повідомила пресслужба організації.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/