Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.09.2024

22:36
У Курській області РФ, де триває операція Збройних Сил України, працює українська військова комендатура. Вона забезпечує дотримання норм міжнародного гуманітарного права, забезпечує людей водою, їжею, медичною допомогою.

22:04
Мінфін США ввів санкції проти російських пропагандистів. Але Україна тут ні до чого, їх підозрюють у втручанні у президентські вибори в США.

21:57
Зеленський заявив, що ЗСУ виконують усі поставлені завдання в Курській області. Ця операція приносить Україні набагато більше військовополонених, аніж бої на інших напрямках.

21:37
Росіяни знову намагалися прорвати оборону українських сил на Курахівському напрямку, кинувши на штурм 21 одиницю бронетехніки.

21:11
В результаті ракетного удару Росії по Полтаві 3 вересня 65 людей перебувають у важкому стані. Ще 146 людей перебувають у середньому стані, 87 – в легкому.

19:12
Вдень 4 вересня ворог обстріляв центральну частину міста Курахове, в результаті чого загинула жінка – було пряме влучання в триповерховий багатоквартирний житловий будинок.

17:55
Шольц повідомив, що Німеччина замовила для України ще 17 систем протиповітряної оборони IRIS-T.

16:52
Зеленський заявив, що питання дозволу бити західною далекобійною зброєю по території Росії залежить виключно від чотирьох країн: США, Британії, Франції та Німеччини. Коаліція партнерів тут нічого не вирішує.

16:19
Індія продає Росії товари подвійного призначення таємно від США, пише Financial Times. На комплектовання Кремль виділив близько $1 млрд та використовує їх для потреб оборонної промисловості.

13:55
У Львові завершені аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків російського ракетного удару. Унаслідок атаки семеро людей загинули. Ще 53 людини отримали травми. Про це повідомила ДСНС.

11:37
Кількість загиблих та поранених у результаті російського удару по навчальному закладу в Полтаві зросла. Станом на ранок 4 вересня відомо про 53 загиблих і 298 травмованих.

10:12
У ніч проти 4 вересня росіяни завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними безпілотниками. Сили протиповітряної оборони збили 29 цілей. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

07:25
Президент США Джо Байден назвав удар по Полтаві, унаслідок якого загинули понад 50 людей, нагадуванням про спроби російського диктатора Володимира Путіна зламати волю українського народу. Заява американського президента оприлюднена на сайті Білого дому.

06:28
Вранці в середу, 4 вересня, у Львові було чутно серію вибухів – росіяни атакували ракетами й ударними безпілотниками. Унаслідок обстрілу у місті пошкоджено житлові будинки, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

00:03
Буде додаткова перевірка СБУ начштабу командування Сил безпілотних систем – таке рішення ухвалив головком ЗСУ Сирський.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/