Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.09.2024

22:53
Уряд Монголії завдав удару по Міжнародному кримінальному суду та системі міжнародного кримінального права. З такою заявою виступив речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий, коментуючи візит російського диктатора Володимира Путіна до Монголії.

22:27
Міністерство оборони ввело в експлуатацію перший підземний стабілізаційний пункт для військовослужбовців Збройних Сил України. Про це повідомила пресслужба оборонного відомства.

21:55
Президент Володимир Зеленський підтримав нові пакети санкцій Ради національної безпеки й оборони, які стосуються російської авіаційної галузі, а також проти колаборантів та суб’єктів, які їм сприяють на тимчасово окупованих територіях. Відповідні укази №601/2024 і 602/2024 оприлюднені на сайті Офісу президента.

19:16
Завдяки операції Сил оборони в Курській області Росії вдалося взяти в полон понад 600 солдатів держави-агресора. Про це на спільному з прем’єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом брифінгу повідомив президент Володимир Зеленський.

16:21
Удень в понеділок, 2 вересня, російські військові завдали ударів по Харкову та селу Руська Лозова, унаслідок атак є травмовані цивільні. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

15:28
З’явились кадри, зняті після ракетного удару росіян 1 вересня по центру Курахового Донецької області, внаслідок якого загинули чотири людини. РФ била з "Урагану".

12:28
Командир десантно-штурмового підрозділу 80 бригади розповів про деталі операції українських сил у Курській області. Каже, рядовий склад дізнався про наступ менш ніж за добу до початку.

11:57
"З першого разу не вдалося – відкотилися". ДШВ розкрили деталі операції в Суджі. Кажуть, втрати українських сил були мінімальними.

11:56
Під час ранкового обстрілу Києва з боку російських військ суттєвих пошкоджень зазнав ісламський культурний центр в одній зі столичних мечетей.

10:49
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що його країна та інші союзники, які межують з Україною, "зобов'язані збивати ракети" російських військ ще до того, як ті увійдуть у повітряний простір членів НАТО.

10:27
Правоохоронці вручили підозру трьом особам, які допомогли народному депутату Артему Дмитруку незаконно перетнути державний кордон із Молдовою.

10:18
Правоохоронці жодним чином не зв'язувалися з Олексієм Резніковим щодо "корупційних" скандалів Міноборони за весь час, що він не є очільником відомства.

09:50
Колишній міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що на початку повномасштабного вторгнення в Києві діяли диверсійно-розвідувальні групи.

08:05
Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що хоча ситуація в Україні залишається критичною, зараз вона краща, ніж три місяці тому.

07:32
Над Києвом знищили понад десяток крилатих ракет, близько десятка балістичних та ударний безпілотник.

06:08
Внаслідок ракетного удару по Сумах, якого Росія завдала ввечері 1 вересня, порання дістали 13 людей, серед них – четверо дітей.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/