Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.09.2024

23:37
У четвер, 19 вересня, президент Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки й оборони щодо впровадження нових санкцій. Відповідні укази оприлюднені на сайті ОП.

22:12
Силам оборони вдалося зменшити штурмовий потенціал російських загарбників у Донецькій області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

20:11
З'явилися супутникові знімки ураженого у ніч проти 18 вересня Силами оборони складу у Торопці Тверської області Росії, де зберігалися ракети, КАБи й артснаряди.

18:50
У Бєлгородській області росіяни активно будують оборонні укріплення та мінують дамби. Про це повідомив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

18:04
Удень в четвер, 19 вересня, росіяни завдали удару по обласному геріатричному центру в Сумах. Про це повідомив очільник Сумської ОВА Володимир Артюх.

16:29
Німеччина передала Україні великий пакет військової допомоги. Серед іншого до нього увійшли понад 20 танків Leopard, більш ніж 60 000 артснарядів і мільйони набоїв.

16:27
Європарламент закликав союзників негайно зняти обмеження щодо застосування ракет по території Росії. Резолюцію підтримали понад 400 євродепутатів.

13:54
Росія другу ніч поспіль атакує Запорізький район керованими авіабомбами, чого не спостерігалось протягом останніх місяців. У ніч проти 19 вересня армія РФ завдала чотирьох авіаударів: по Комишувасі, Юліївці і Григорівці.

13:46
Берлін планує негайно затвердити виділення майже 400 млн євро допомоги Україні через "погіршення ситуації на фронті".

13:42
На Тайвані побоюються підвищення військової активності Китаю. У Міноборони країни заявили, що є ризик не помітити передумов для нападу на острів.

13:41
В ООН заявили, що "є підстави вважати", що удари Росії по енергетиці України можуть порушувати міжнародне гуманітарне право.

13:39
Україна за допомогою союзників понад рік отримує снаряди з Індії, попри обурення Росії.

13:38
СБУ повідомила про підозру архімандриту чоловічого монастиря у Києві. За даними слідства, він підтримував війну Росії проти України.

10:20
Російські війська влаштували блокаду жителям кількох населених пунктів у Запорізькій області: люди не отримують гуманітарну допомогу та п'ють дощову воду.

08:44
Американські посадовці на слуханнях у Конгресі заявили, що Україна впроваджує військові інновації швидше, ніж американський уряд.

07:31
Президент Володимир Зеленський має зустрітися з кандидаткою у лідери США від демократів Камалою Гарріс у Вашингтоні наступного тижня.

06:59
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під мандат Організації Об'єднаних Націй для проведення там референдуму.

06:40

Кандидат у лідери США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що наступного тижня може зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/