Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.09.2024

23:52
Президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що його уряд не передавав жодної зброї Росії з моменту його вступу на посаду в серпні. Про це Пезешкіан повідомив під час телевізійної пресконференції, його слова наводить Reuters.

20:14
Продовжується підготовка плану перемоги Україні у війні, наразі більш ніж на 90% усе виписано. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

20:13
Зеленський доручив Генштабу ЗСУ надати перелік заходів для покращення роботи центрів бойової підготовки військових.

19:30
Україна знає, як зробити, щоб обмеження на компоненти для дронів від найбільших держав-експортерів не стали критичними для неї, заявив президент Зеленський.

18:57
Підрозділи ДШВ в одному з населених пунктів Курської області підбили сучасну російську бойову машину десанту.

18:40
У Раді відповіли президенту Казахстану на заяву про "непереможність Росії" та "втрачені переговори". Перемога України у війні – це національний інтерес Казахстану, вважає Олександр Мережко.

18:00
ГУР повідомило, що у Росії був ліквідований воєнний злочинець і пропагандист Олександр Коробов на прізвисько Краб. Відомство не уточнює, хто саме це зробив.

17:19
Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у військах канадські бронеавтомобілі із захистом від мін і засідок Roshel Senator MRAP.

17:10
Правоохоронці затримали двох 16-річних підлітків, які, за версією слідства, на замовлення росіян палили автомобілі Сил оборони у Києві та в Донецькій області. Про це повідомила СБУ.

16:27
Центр протидії дезінформації попередив українців, що електронні листи про ракетний удар по Рівненській атомній електростанції – фейк.

16:00
У Чернігівській області поліціянти та громада евакуювали шістьох жителів прикордонного села, котре охопило полум'я від російських ударів.

14:57
До кінця року для України буде нове постачання винищувачів F-16 від Данії, повідомив міністр оборони країни.

14:28
Чехія заробила на українських біженцях більше грошей, аніж витратила на виплати. За перші пів року 2024 року прибуток склав $195 млн.

13:22
Міжнародний легіон ГУР повідомив, що підозрюваний у другому замаху на Трампа ніколи не служив у спецпідрозділі та не має жодного стосунку до нього.

13:07
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пообіцяв, що країна знайде гроші на фінансування чеської ініціативи щодо закупівлі снарядів для України.

12:53
На шахті "Південнодонбаська-3 імені Сургая", розташованій біля села Водяне на Времівському напрямку, підірвали копер (вежу) над основним стовбуром. Підприємство розміщене на дорозі,  якою росіяни намагаються обійти Вугледар.

11:16
Україна закликала Організацію Об’єднаних Націй і Червоний Хрест долучитися до гуманітарних заходів на території Курської області РФ, де вже понад місяць триває операція ЗСУ.

11:11
Міністерство оборони працює над автоматизацією видачі повісток: документ генеруватимуть у реєстрі Оберіг, а доставлятиме його Укрпошта. Про це розповів начальник Управління інформаційних технологій міністерства оборони Олег Берестовий.

11:01
Росія на другому місці серед країн G-20, у яких найбільший ризик політичних протестів у 2025 році, пише Bloomberg.

10:57
Україна отримає від Латвії британські бронемашини. Але кількість військової допомоги тримають у секреті заради безпеки.

09:20
Україна розраховувала укомплектувати західною зброєю 14 бригад, але через затримки у постачаннях не вдалося забезпечити й чотирьох. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

08:53
У ніч проти 16 вересня Росія вчергове атакувала Україну "шахедами". Силам протиповітряної оборони вдалося збити 53 ударні дрони. Основним напрямком удару була Київська область. ППО відпрацювала ще в дев'яти областях.

07:24
У ніч проти 16 вересня російські окупаційні війська атакували Київ ударними безпілотниками типу Shahed, Сили протиповітряної оборони уразили близько 20 дронів.

07:05
У Міністерстві закордонних справ Туреччини заявили, що завершення війни необхідно шукати через мирні переговори, підсумком яких повинен стати "збалансований результат".

06:43
Підозрюваний у ймовірній другій спробі замаху на Трампа - 58-річний Раян Рут. Він активно підтримував Україну з 2022 року.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/