Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.09.2024

22:09
З-під завалів багатоповерхового будинку в Харкові, в який 15 вересня влучила російська керована авіабомба, дістали тіло жінки похилого віку.

20:27
Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер їде до Риму, щоб отримати підтримку від Італії щодо дозволу Києву використовувати далекобійну зброю для ударів вглиб Росії. Про це повідомила агенція Bloomberg.

18:58
У Харкові кількість постраждалих через російський авіаційний удар по багатоповерховому будинку в Немишлянському районі зросла до 41.

18:25
Президент Володимир Зеленський вважає, що російський диктатор Володимир Путін гравець і він відчуває слабкість Заходу й Глобального Півдня. Таку думку глава держави висловив в інтерв’ю CNN.

17:48
Український уряд має самостійно визначати, як закінчиться війна, а мирний план не повинен бути нав'язаний Києву ззовні. Таку думку висловив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

16:00
Удень в неділю, 15 вересня, росіяни завдали ударів по Харкову. Унаслідок атаки понад 20 людей отримали поранення.

15:28
Сполучені Штати працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, про який планують оголосити до кінця вересня. Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

14:00
14 вересня росіяни вдарили по фермі поблизу Гуляйполя у Запорізькій області – загинуло троє людей, була пожежа та руйнування.

13:20
 Bild опублікував буцімто "план перемоги" Зеленського, що передбачає замороження бойових дій на деяких напрямках фронту. Це фейк – ЗМІ не бачило план перемоги та не спілкувалося з людьми, причетними до нього, повідомив для LIGA.net радник президента з комунікацій.

12:40
Північна Корея постачає Росії "шалені об'єми" артилерійських боєприпасів – це є критичним для Росії та безпосередньо впливає на інтенсивність бойових дій. Україна відстежує повний маршрут таких постачань, але поки що протидіяти цьому не може, заявив Буданов.

11:15
Буданов повідомив, що росіяни збільшили виробництво засобів ураження - "у кілька разів" роблять більше КАБів, а також "значно просунулися у кількості виробництва" балістичних ракет "Іскандер-М", але в інших озброєннях ситуація сильно не змінилася.

10:09
Данія замовила в Україні 18 самохідних артилерійських установок "Богдана" для ЗСУ у липні – і вже цими вихідними захисники отримали системи, повідомив міністр оборони Королівства.

09:09
У ніч проти 15 вересня росіяни атакували двома балістичними ракетами "Іскандер-М" та керованою авіаракетою Х-59 – останню вдалося збити Силам оборони, а також знищити 10 з 14 "шахедів".

08:42
У ніч проти 15 вересня на Миколаївщині Сили оборони збили три російські "шахеди" – унаслідок падіння уламків є пошкодження цивільного підприємства, виникла пожежа на складах.

08:13
Росіяни двічі били по Харкову ввечері 14 та вночі 15 вересня - була пожежа у навчальному закладі, пошкоджено скління в поліклініці.

07:40
Україна почала виробництво снарядів калібру 155-мм (стандарт НАТО), повідомив ексочільник Мінстратегпрому й нинішній позаштатний радник президента Камишін.

07:00
Експрем'єр Джонсон та п'ятеро колишніх британських міністрів оборони закликали чинного очільника уряду Стармера дати Україні дозвіл на удари Storm Shadow по Росії навіть без підтримки США. Але джерело The Times заявило, що без даних від Штатів у ракет можуть виникнути проблеми через російську РЕБ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/