Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.09.2024

23:53
Міністерство закордонних справ працює з європейськими партнерами з метою створення належних умов та впровадження ініціатив, які сприятимуть поверненню українців, які виїхали за кордон під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомив очільник МЗС Андрій Сибіга.

23:02
Силам оборони потрібен дозвіл завдавати далекобійних ударів західною зброєю по військових об’єктах у Росії для того, щоб зберегти життя українців. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

22:24
Начальник ГУР Кирило Буданов вважає, що у 2025 році на росіян очікують фінансово-економічні проблеми та недобір в армію. Таку думку він висловив на зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає кореспондентка LIGA.net із заходу.

21:01
Росіянам не вистачає ресурсів для того, щоб повноцінно штурмувати українські позиції відразу на кількох напрямках. У зв'язку з цим на деяких ділянках фронту штурмових дій не фіксується. Про це повідомив речник ОУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

18:34
Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони здійснили чергову DDOS-атаку на банківську систему РФ. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник в українській розвідці.

18:03
У суботу, 14 вересня, росіяни завдали ударів по одному із підприємств Запорізької області, унаслідок яких загинули троє людей. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

17:49
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга вважає, що Формула миру – безальтернативний і дієвий шлях до всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні.

17:19
Українські правоохоронці розслідують 11 кримінальних проваджень, пов’язаних з мілітаризацією дітей на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

16:31
У ніч проти 14 вересня під час атаки на Україну російський ударний безпілотник порушив повітряний простір Білорусі. Про це повідомив опозиційний білоруський OSINT-проєкт Беларускі Гаюн.

15:57
У суботу, 14 вересня, у межах 57-го обміну військовополоненими додому вдалося повернути 51 працівника системи Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

15:25
Бійці Десантно-штурмових військ ЗСУ розбили в Курській області підрозділ російських десантників. Про це повідомила пресслужба ДШВ і опублікувала відповідне відео.

14:46
Україна повернула з російського полону 103 військових, це другий обмін за два дні.

12:20
Операція ЗСУ в Курській області стала головною подією для росіян у серпні. Про це свідчать результати опитування, проведеного російською незалежною соціологічною організацією Левада-центр.

10:19
На вулицях Італії цього літа з'явилися сотні плакатів, на яких було написано "Росія нам не ворог", а також зображено рукостискання в кольорах італійського та російського прапорів.

09:54
Китайський лідер Сі Цзіньпін у жовтня планує прибути до Росії, щоб взяти участь у саміті БРІКС.

09:49
Адміністрація президента США звернулася до Конгресу з проханням продовжити дію президентських повноважень щодо скорочення озброєнь (PDA) до 2025 року, щоб зберегти близько $6 млрд для України.

08:48
В ніч проти 14 вересня російські окупаційні війська запустили по Україні понад 70 дронів-камікадзе типу Shahed, більшість збили.

08:00
Прем'єр Великої Британії Кір Стармер за підсумками зустрічі з американським президентом Джо Байденом заявив, що рішення про скасування обмежень для України на далекобійні удари по РФ ще не ухвалено.

07:34
Міністр закордонних справ Польщі Сікорський визнав, що Варшава не зробила внесок у чеську ініціативу, але пообіцяв виділити 100 млн євро.

07:08
Президент США Джо Байден заявив, що "не багато думає" про Володимира Путіна. Так він відповів на погрози російського диктатора війною Росії проти НАТО за умови, якщо союзники дозволять Україні завдавати далекобійних ударів по країні-агресору.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/