Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.09.2024

22:38
Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Великої Британії, Франції, Нідерландів та Німеччини через заяви цих країн щодо передання Тегераном балістичних ракет до Росії.

21:53
Ввечері 11 вересня у Чорному морі росіяни уразили цивільне судно зі стратегічних бомбардувальників. Корабель віз зерно з України до Єгипту й ішов під прапором острівної карибської держави Сент-Кітс і Невіс, повідомили ВМС.

21:28
Литва надіслала Україні бронетранспортери М113 для розмінування – мають прибути цього тижня.

21:13
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Євросоюз, продовжуючи виплачувати допомогу українським біженцям, знижує мобілізаційний потенціал України.

20:14
У середу, 11 вересня, у повітряному просторі над Балтикою зафіксували два російські стратегічні бомбардувальники та два винищувачі – їх ідентифікували та супроводили патрульні повітряні судна НАТО.

19:05
Колишньому очільнику Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку вручили підозру у зловживаннях під час ремонту доріг, що завдало збитків для громади на 286 млн грн.

18:04
Президентка Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яна Сполярич заявила, що "найрішучіше засуджує" напади на співробітників своєї гуманітарної місії.

18:00
Росіяни вдарили, попередньо, двома авіабомбами по цивільній інфраструктурі селища Ямпіль на Сумщині – через атаку загинула жінка.

17:29
Росіяни вдарили ракетою по цивільному судну у Чорному морі, яке везло пшеницю до Єгипту.

17:17
Росіяни двічі уразили транспортну інфраструктуру Покровська та зруйнували секцію шляхопроводу. Частина критичної інфраструктури міста також зруйнована, повідомила Покровська МВА. На фото, які у своєму розпорядженні має LIGA.net, видно, що один із прольотів мосту повністю зруйнований.

17:07
11 вересня у російському місті Єкатеринбург пролунав вибух на території військової частини Росгвардії. У ГУР назвали це актом відплати причетним до організації катівень на окупованих територіях України.

16:26
12 вересня на Раді оборони Харківської області ухвалили рішення щодо примусової евакуації родин з дітьми з 29 населених пунктів Куп’янського району. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

16:04
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що українські війська перейшли у контрнаступ у Курській області.

15:42
У Донецькій області унаслідок російського обстрілу загинули троє штатних співробітників МКЧХ. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

15:22
Росіяни вдарили, попередньо касетними боєприпасами, по житловому кварталу селища Борова на Харківщині – двоє загиблих, є постраждалі та руйнування.

14:42
Під час нічної російської атаки "шахед" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької атомної станції. Росія навмисно прокладає такі маршрути – це частина терористичної тактики, повідомив очільник ОВА.

14:07
У Тернопільській області затримано військовослужбовця ТЦК, якого підозрюють у продажу гуманітарних авто. Йому повідомили про підозру та готуються взяти під варту.

14:01
Президент Володимир Зеленський розкритикував ініціативу Бразилії та Китаю щодо врегулювання війни в Україні, назвавши її деструктивною. Таку думку глава держави висловив у інтерв’ю бразильському каналу Metrópoles.

13:46
У Нацгвардії повідомили, що на Покровському напрямку Росія комбіновано атакує там, де не може прорватись. Окупанти намагаються поєднувати застосовання дронів-камікадзе і скидів з ударами з артилерії.

13:11
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга у розмові з главою МЗС Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна зацікавлена у списаному озброєнні італійців.

13:00
"У стилі лихого В?єтнаму". 3 ОШБр показала, як випалює "драконами" цілі посадки з росіянами у Харківській області

12:02
12 вересня до Києва прибув із візитом президент Естонії Алар Каріс. Хоче особисто висловити підтримку Україні.

11:13
10 вересня у Бєлгородській області Росії бійці ГУР та ССО здійснили мінування та підрив на залізничній ділянці Старий Оскіл – Валуйки. Вказана залізнична артерія паралізована. Про це повідомив співрозмовник LIGA.net в українській розвідці.

11:06
Пентагон виділив $1,2 млрд на виробництво ракет AMRAAM. Їх продаватимуть також Україні – підходять для винищувачів F-16.

10:00
Міжнародний кінофестиваль у Торонто не скасовуватиме показ пропагандистського фільму "Русские на войне". Генконсул України в Канаді обурився та закликав змінити своє рішення.

09:44
Вночі Росія атакувала дронами, балістичними, крилатими та авіаційними ракетами. В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних дрони, ще три БпЛА полетіли назад до РФ. Більшість ракет росіян не досягли бажаних цілей.

09:04
У результаті російських обстрілів перебито водопостачання до Покровська Донецької області. ОВА закликає мешканців Покровська евакуюватися, тому що через бойові дії ситуація стає дедалі складнішою.

08:44
Воїни спецпідрозділу ГУР знищили в акваторії Чорного моря російський бойовий літак Су-30СМ влучанням з переносного зенітно-ракетного комплексу. Вартість такого літака становить орієнтовно $50 млн.

08:20
"Урожайна" доба на фронті: знищено російський літак, понад 1200 окупантів і 73 артсистеми.

07:55
Росія здійснила сьому повітряну атаку на Київ за вересень, запустивши в бік столиці ударні дрони. Сили ППО збили все на підступах.

07:21
Блінкен і Леммі приїздили до Києва, щоб почути детальний план Зеленського щодо далекобійних ударів по РФ, пише Bloomberg.

07:01
Армія РФ 12 вересня вдарила по Конотопу в Сумській області "шахедами" й авіацією. У місті проблеми з електроенергією і водою, пошкоджено будинки, лікарні та трамвайну колію.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/