Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.09.2024

23:03
Велика Британія, ймовірно, вже ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow для завдання ударів по цілях на території Росії. Про це повідомила газета The Guardian із посиланням на неназваного співрозмовника у британському уряді.

19:50
Президент Володимир Зеленський заявив, що українські підприємства можуть виробляти більше безпілотників, однак для цього необхідне додаткове фінансування від партнерів.

19:12
Президент Володимир Зеленський, коментуючи можливий "мирний план" канцлера Німеччини Олафа Шольца, заявив, що не впевнений в існуванні такого плану.

18:28
З’явилися супутникові фото вантажного судна, яке, ймовірно, доставило з Ірану в Росію партію балістичних ракет. Супутникові знімки опублікував британський канал Sky News.

17:59
Вранці 11 вересня росіяни вдарили по Кам'янському району Дніпропетровської області – через атаку є загиблий та двоє постраждалих, сталася пожежа на підприємстві.

17:24
Уже як тиждень захисники з бригади Національної гвардії "Кара-Даг" зупинили просування росіян на Селидівському напрямку. Загарбників намагаються максимально стримати ще до піхотних рубежів. Водночас росіяни "штурмують майже до останнього", хоча й зазнають втрат. Про це LIGA.net повідомив офіцер бригади.

17:19
Удень в середу, 11 вересня, росіяни вдарили по Костянтинівці Донецької області, унаслідок атаки є загиблі й поранені.

16:44
Колишні посадовці та лідери громадянського суспільства підписали відкритий лист до державного секретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Британії Девіда Леммі з закликом зняти обмеження для України на удари вглиб Росії.

15:18
Ердоган заявив, що повернення Криму Україні – вимога міжнародного права, але Росію у своїй промові не згадав.

14:32
СБУ заявила про затримання колишньої заступниці голови Волинської обладміністрації - за даними слідства, вона заробляла на схемі для ухилянтів Співрозмовник LIGA.net у правоохоронному секторі назвав ім'я фігурантки.

14:12
Україна хоче, щоб Індія задіяла свої зв'язки з диктатором Володимиром Путіним та виступила "модератором" у переговорах із Росією, сказав посол Олександр Поліщук.

13:57
Новий глава МЗС України Андрій Сибіга провів першу розмову із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Наголосив, що удари по території РФ – "життєво необхідні" Україні.

13:40
Після ухвалення відповідного законопроєкту, буде введено реєстр військовослужбовців – він має допомогти в управлінні армією та плануванні мобілізації, анонсували у Міноборони.

13:34
Допомога Україні від США може продовжитись і після виборів президента, вважає голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

13:04
Водолази-сапери вилучили з річки Дніпро частину російського дрона-камікадзе типу Shahed

12:58
Державний секретар США Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Леммі прибули до Києва: зустрінуться із Зеленським та іншими українськими посадовцями.

12:56
У Пентагоні заявили, що Іран передав Росії ракети Fath 360, і вона може використати їх проти українців протягом кількох тижнів. Кількість ракет наразі не озвучують.

10:38
Російський диктатор Володимир Путін висунув Туреччині умови для можливого візиту в жовтні – хоче прилетіти у супроводі російських винищувачів.

10:36
З офіційним візитом до Києва прибули президент Литви Гітанас Науседа та прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня. Обговорять із Володимиром Зеленським подальшу допомогу Україні й не тільки.

09:03
Поліція затримала підозрюваного у побитті ветерана у Смілі - 28-річний чоловік переховувався в одному з готелів у Черкаській області. Журналісти повідомляли, що нападник – місцевий "кримінальний авторитет". Співрозмовник LIGA.net серед правоохоронців підтвердив, що це Вадим Долотенко.

07:23
Дональд Трамп на президентських дебатах заявив, що в інтересах США закінчити війну в Україні, але не уточнив, чи хоче він домогтися перемоги України.

06:26
Байден заявив, що у США зараз вирішують питання дозволу далекобійних ударів для України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/