Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.09.2024

22:00
Міністерство фінансів США оголосило нові санкції проти Ірану у зв'язку з військовою підтримкою Росії, що триває, зокрема з нещодавнім переданням балістичних ракет для агресивної війни проти України.

19:00
Росіяни обстріляли Покровськ і пошкодили газорозподільчу станцію – без газу лишилося близько 28 000 людей, а згодом РФ вдарила по селу Гнатівка, де вбила чоловіка та поранила його дружину.

17:50
Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності для використання у війні проти України. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

14:16
Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора заочно повідомили про підозру російському генералу Сергію Кобилашу, який командував ракетним ударом по Охматдиту 8 липня.

12:16
У Харкові правоохоронці затримали колишнього посадовця Куп’янської міської ради, який, за версією слідства, після захоплення громади працював в окупаційній адміністрації. Росіяни призначили його "головним спеціалістом відділу будівництва".

10:59
Держсекретар США Ентоні Блінкен 10 вересня зустрінеться у Лондоні з прем'єром Великої Британії Кіром Стармером та обговорить російсько-українську війну.

10:35
Угорщина планує використати свою частку коштів з Європейського фонду миру для підтримки оборони африканської країни Чад, замість того, щоб надавати допомогу Україні.

10:31
Падіння уламків російських безпілотників на території країн НАТО свідчить про те, що ландшафт безпеки у світі змінився. Так координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі відреагував на заліт "шахедів" в Латвію та Румунію.

08:37
Адміністрація президента США Джо Байдена надіслала Конгресу секретного листа, в якому виклала стратегію щодо російсько-української війни. Про це пише Reuters.

07:36
Канцлер Німеччини Олаф Шольц без вагань провів би телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним, якби вважав, що настав час.

07:25
США готові відповісти Ірану "значними наслідками". Про це заявив речник Держдепу Ведант Патель, коментуючи інформацію про передання Тегераном балістичних ракет до Москви.

06:54
В ніч проти 10 вересня влада низки російських областей заявила про масовану атаку дронів. Попередньо відомо, що під ударом були об'єкти паливно-енергетичного комплексу та аеродроми.

06:14
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Україна може завдавати ударів по військових об'єктах вглиб Росії нідерландською зброєю.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/