Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.08.2024

23:59
На фронті боєзіткнень менше, ніж учора, найгарячіше – під Покровськом.

23:17
Reuters із посиланням на двох співрозмовників у розвідці неназваної європейської країни заявило, що десятки російських військових проходять навчання в Ірані з використання балістичної системи малої дальності Fath-360.

22:26
Зараз у жодного, навіть найновішого, корабля немає повноцінних систем захисту від морських дронів, Україна показала нові можливості нетрадиційних методів протистояння ворожому флоту на морі, повідомив LIGA.net працівник ГУР.

21:42
Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $125 млн: там, зокрема, Stinger, боєприпаси для HIMARS, снаряди та HMMWV.

20:28
З'явилися супутникові знімки з наслідками нічного удару Сил оборони по російському аеродрому у Липецькій області – видно повністю зруйновані будівлі та сліди пожежі.

19:20
Головком Сирський доповів президенту Зеленському про активні дії військових та оборону там, звідки били росіяни.

19:19
Правоохоронці провели масштабну спецоперацію – повідомляється про викриття організаторів та учасників злочинних схем із розкрадання 1,5 млрд грн, виділених на потреби оборони України.

18:44
Спецпризначенці ГУР здійснили рейд на тимчасово окуповану Кінбурнську косу – знищено близько 30 окупантів та шість одиниць техніки.

17:45
Надвечір у перший день запуску нового застосунку для військових в Армія+ успішно авторизувалися 20 000 захисників – стільки ж користувачів мають інші системи для війська, які вже працюють декілька років.

16:11
Росія вдруге за добу, 9 серпня, вдарила по Костянтинівці: поранені двоє цивільних, пошкоджений приватний сектор.

16:02
Росія завдала удару по одному з закладів середньої освіти у межах Харкова. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

16:02
Росія завдала удару по одному з закладів середньої освіти у межах Харкова. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

15:48
Евакуація у Сумській області триває: за попереднім підрахунком, є потреба в евакуації близько 20 000 людей.

15:35
Міністерство оборони уклало контракт із німецьким Rheinmetall на постачання восьми додаткових станцій передових хірургічних бригад (FST) для потреб армії.

15:10
9 серпня Росія вдарила по Костянтинівці ракетою Х-38: на момент атаки поруч перебувало багато людей.

14:13
Служба безпеки України та Національна поліція викрили у Дніпрі неповнолітнього хлопця, якого підозрюють у співпраці з Росією та підпаленні позашляховика Збройних Сил України.

14:07
Українські посадовці знову звернулися до США з проханням надати дозвіл на використання ракет ATACMS для ударів по об’єктах на території Росії. Про це повідомило WP з посиланням на неназваного радника президента Володимира Зеленського.

13:10
Російські війська обстріляли Костянтинівку у Донецькій області, на місці виникла пожежа.

11:36
Російська армія готується до ведення штурмових дій у кварталі багатоповерхової забудови, а також у районі Агрегатного заводу.

11:33
9 серпня FPV-дрон бійців центру спецоперацій "А" Служби безпеки України вразив російський вертоліт під час польоту у Курській області.

10:50
У ніч проти 9 серпня Сили оборони успішно уразили військовий аеродром у Липецькій області Росії. Унаслідок влучання детонують склади з боєприпасами. Про це повідомили Генштаб та співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки й оборони.

09:40
За час дії гуманітарного коридору Колотилівка-Покровка на кордоні Сумської області з Росією ним скористались понад 35 000 людей. Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, коментуючи закриття єдиного пункту пропуску з РФ.

07:56
Мексика відхилила прохання України заарештувати російського диктатора Володимира Путіна під час його можливого візиту до країни. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на чинного президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора.

06:46
У ніч проти 9 серпня у Липецькій області Росії лунали вибухи. Місцева влада повідомила про атаку безпілотників і оголосила про евакуацію людей з чотирьох населених пунктів. Місцевими пабліками ширяться відео, на яких чутно вибухи й видно масштабні пожежі в районі аеродрому.

00:13
Бойові дії у Курській області РФ узгоджуються з політикою США щодо того, як Україна може використовувати отриману від них зброю, заявили в Пентагоні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/