Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.08.2024

22:34
Ексречник Генштабу (2014-2017) Селезньов вважає, що українська армія навряд намагатиметься брати під контроль Курську атомну електростанцію – через відстань до неї та "абсолютне панування" російської авіації на такій дистанції.

21:07
Єрмак розкрив, чому займається зовнішньою політикою: каже, що працює як радник із нацбезпеки.

19:51
The Washington Post з посиланням на неназваного радника президента Зеленського заявило, що наразі Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області РФ.

19:14
На п'ятницю відключення світла не прогнозуються, у четвер введені лише для бізнесу.

18:46
Правоохоронці розслідують обставини смерті бійця полку "Азов" Національної гвардії України Олександра Іщенка у російському полоні.

17:54
Російські спецслужби активізували роботу кол-центрів для поширення дезінформації та спроб вербування українців, щоб ті підпалювати машини військових – ставка робиться на маргіналів та молодь, повідомив очільник Центру протидії дезінформації при РНБО.

17:17
Федоров розкрив деталі про Армія+: вже 11 видів рапортів та Армія ID, також будуть опитування.

17:10
Удень у четвер, 8 серпня, росіяни завдали авіаційного удару по Юнаківській громаді Сумської області, унаслідок чого загинули двоє осіб.

17:09
8 серпня в Україні запустили мобільний застосунок для військовослужбовців Армія+, у ньому будуть доступні електронні рапорти, які матимуть ту саму юридичну силу, що й паперові. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

16:55
Мінцифри разом з МЗС працюють над "великою кількістю" нових послуг для українців за кордоном, заявив Федоров.

14:40
Росія закрила вокзали на станціях "Суджа", "Коренево" і "Псел" (село Гир'ї) в Курській області.

14:17
Правоохоронці затримали 16-річного киянина, який, за версією слідства, на замовлення російських спецслужб готував серію підпалів машин військовослужбовців у столиці.

13:40
Німецький концерн Rheinmetall будує завод боєприпасів в Україні з розрахунку на контракти вартістю понад 2 млрд євро.

12:45
Російська армія має певну перевагу у Mavic та FPV-дронах, адже це пов'язано з відносинами між Китаєм та Росією. Про це у коментарі LIGA.net розповів командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92 ОШБр, депутат Київради (СН) Юрій Федоренко.

11:54
8 серпня у мережі почала ширитися інформація про ймовірний замах на міністра оборони Рустема Умєрова. Центр протидії дезінформації заявив – це фейк російської пропаганди.

11:52
Ціни на газ у Європі зросли через бойові дії біля газової станції "Суджа".

10:53
Поблизу кордону зі Словаччиною прикордонники затримали депутата, якого звинувачують у діяльності проти України.

10:43
Російські дрони вночі 7 серпня пошкодили олійноекстракційний завод Kernel на заході України.

10:07
У ніч проти 8 серпня у Києві двоє чоловіків підпалили автомобіль громадської активістки, поліція затримала підозрюваних.

09:34
Спецпризначенці ГУР Міністерства оборони виконали на Тендрівській косі декілька "таємних завдань", а вони – мали б довгостроковий результат. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України Іван Тимочко.

09:34
Україна просить Мексику заарештувати російського диктатора Володимира Путіна у разі його приїзду на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум, яка відбудеться 1 жовтня.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/