Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.08.2024

21:08
Військовий аналітик Defence Express Іван Киричевський, коментуючи заборону Китаю на експорт усіх цивільних безпілотників, які могли б використовуватися як бойові, заявив, що спрогнозувати, кого це більше зачепить – Росію чи Україну, – поки важко.

19:22
Начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Герасимов, коментуючи ситуацію в Курській області, пообіцяв російському диктатору Путіну вийти на державний кордон. Про це він заявив під час наради силового блоку РФ.

18:05
У п’яти громадах Сумського району оголошена обов’язкова евакуація людей. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Сумської ОВА Володимир Артюх.

17:14
Упродовж доби з небезпечних територій Донецької області виїхали близько 500 дітей. Про це повідомило МВС.

16:20
У Сумській області у середу, 7 серпня, скасували повітряну тривогу, яка тривала понад добу.

16:19
Від початку тижня у Харківській області зазначається значне посилення кількості обстрілів із боку Росії, зокрема – району Вовчанська.

15:18
Наступ російської армії піде на спад через півтора-два місяці. Такий прогноз озвучив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

14:55
Військовополонений бригади "Азов" Олександр Іщенко помер у російському полоні через тупу травму грудної клітки.

14:54
Спонсор каноїстки Анастасії Рибачок заявив, що на Олімпіаді Міжнародна федерація каное розгледіла в написі "I am Ukrainian" ознаки пропаганди та змусила зафарбувати частину фрази.

14:10
Начальник ГУР Буданов заявив, що в Україні є гарний лідер для можливого заколоту етнічних груп у Росії, але він ще "набуває спроможності", і для повстання потрібен керівник на місці.

13:48
6 серпня бійці центру спецоперацій "А" Служби безпеки України підбили російський вертоліт Мі-28 за допомогою FPV-дрона над Курською областю.

12:55
Президент Володимир Зеленський підписав закони, що передбачають продовження загальної мобілізації та воєнного стану до 9 листопада.

12:16
Станом на початок серпня зафіксовано щонайменше 34 справи щодо скасування штрафів від ТЦК. У 88% (30 справ) суди ухвалили рішення на користь позивачів та скасували штрафи.

12:05
У мережі ширяться відео з нібито залишками російського винищувача Су-34, знищеного українським ударом 3 серпня по аеродрому "Морозовськ". Співрозмовник LIGA.net у ГУР підтвердив тип літака, але локацію у воєнній розвідці не можуть підтвердити.

11:00
Сили оборони збили всі 30 російських "шахедів" над сімома областями.

10:24
Розвідники ГУР здійснили рейд на Тендрівську косу у Херсонській області: знищили техніку, особовий склад і фортифікації росіян.

10:11
США попередили Туреччину про ризики санкцій за постачання до Росії американської техніки, яку можна використовувати у військових цілях. Вимагають перекрити експорт негайно.

09:32
Росіяни зберігають військову присутність, обстрілюють Україну та нарощують мінні загородження вздовж кордону з Чернігівською та Сумською областями, повідомив Генштаб ЗСУ. Інформацію про нібито бої у Курській області військові не коментують.

07:45
На Київщині зафіксували російські дрони, працює ППО.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/