Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

31.08.2024

23:01
Нафтобаза комбінату "Атлас" Управління федеральної агенції державних резервів, розташована у Кам'янському районі Ростовській області РФ, продовжує палати після атаки українських дронів. Про це свідчить супутниковий знімок, оприлюднений російською службою Радіо Свобода.

22:17
Збройні Сили України отримають від Нідерландів партію всюдиходів Viking. Про це повідомив міністр оборони країни Рубен Брекельманс.

21:45
30 серпня в Яремчі Івано-Франківської області військовослужбовці Територіального центру комплектування та соціальної підтримки забрали водія туристичного автобуса з Полтави. У військкоматі повідомили, що чоловік погодився пройти ВЛК і вже вирушив до навчального центру.

20:24
У мобільному застосунку для військовослужбовців Армія+ стане доступним цифровий військовий квиток. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

18:38
Російські військові завдають ударів з різного озброєння по місту Суджа Курської області, яке перебуває під контролем Збройних Сил України. Про це повідомили Сухопутні війська ЗСУ.

17:59
Звільнення командувача Повітряних сил Збройних Сил України Миколи Олещука не пов’язане з катастрофою винищувача F-16. Про це в інтерв’ю CNN повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

17:17
Міністр оборони Рустем Умєров надав американським високопосадовцям список потенційних цілей в Росії для ударів далекобійною зброєю. Про це очільник оборонного відомства розповів у інтерв’ю CNN.

16:10
Удень у суботу, 31 серпня, росіяни завдали удару по селу Черкаська Лозова у Харківській області. Жертвами атаки стали двоє людей. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

15:51
Данія була готова передати Україні багатоцільові винищувачі F-16 ще на початку повномасштабного вторгнення. Про це на конференції GLOBSEC у Празі повідомила очільниця уряду Данії Метте Фредеріксен.

14:44
У Британії майбутніх командирів взводів ЗСУ готують до штурмів ворожих траншей.

13:56
Тривають атаки окупантів на Донецьку область. Росія вбила п’ятьох людей у Часовому Ярі - снаряди влучили у приватний будинок і багатоповерхівку. У Покровську вибуховою хвилею пошкоджено пожежно-рятувальну частину.

12:57
Столтенберг дав зрозуміти, що НАТО не проти наступу ЗСУ на Курськ. Але про плани не знало - генсек НАТО запевняє, що у плануванні наступу на Курську область Альянс не відігравав жодної ролі.

12:14
Командування Сил безпілотних систем відреагувало на скандал довкола призначення Романа Гладкого, який, як писала нардепка Мар’яна Безугла, нібито був підозрюваний у державній зраді та шпигунстві, має дружину з паспортом РФ, а його донька нібито виступала на спортивних змаганнях за Росію.
Військові запевнили, що Гладкий має відповідну освіту і досвід, а також пройшов необхідні перевірки в СБУ.

11:04
WSJ пише, що адміністрація Байдена відхилила пропозицію спрямувати американських підрядників до України для обслуговування західної військової техніки, зокрема винищувачів F-16, через "занепокоєння щодо безпеки".

10:26
Повітряні сили відзвітували про роботу ППО в ніч проти 31 серпня: РФ запустила із Курської області понад півсотні дронів, проте жоден не досяг цілі. Три "шахеда" з 52 полетіли назад до РФ і Білорусі, 24 збили сили ППО, ще 25 були локаційно втрачені.

10:00
Росія влаштувала четверту повітряну атаку на Київ за тиждень, всі дрони збито. Повітряну тривогу у столиці оголошували чотири рази, сумарно вона тривала майже чотири години.

09:59
Кількість постраждалих в результаті російської атаки на Харків 30 серпня зросла до 97 людей. Також, за уточненими даними, загинули шість, а не сім осіб.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/