Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.08.2024

23:48
Зросла кількість травмованих унаслідок російських авіаударів по Харкову вдень у п’ятницю, 30 серпня. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

23:05
Монголія зобов'язана дотримуватися правил Міжнародного кримінального суду, але це не обов'язково означає, що має відбутися арешт російського диктатора Володимира Путіна під час його візиту до країни. Про це в коментарі BBC повідомив речник МКС Фаді ель-Абдалла.

22:00
До парламенту Румунії скерували законопроєкт від Міністерства оборони про передання Україні однієї системи протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомила румунська служба Радіо Свобода.

20:37
30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив командувача Повітряних сил Збройних Сил України Миколу Олещука. Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента.

19:44
Український МіГ-29 відпрацював по переправах окупантів у Курській області Росії. Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних Сил України Микола Олещук.

16:29
Росія обстріляла Індустріальний та Немишлянський райони Харкова, загинули чотири людини, 28 - поранені.

16:19
За добу у Курській області Росії Збройні Сили України просунулися на деяких напрямках до двох кілометрів. Про це на засіданні Ставки повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

14:08
Європейські союзники підготували 700 000 артилерійських снарядів з мільйона, який обіцяли Україні. Про це заявив головний європейський дипломат Жозеп Боррель.

13:55
Задимлення через російський удар по Сумах – влада розповіла, що робити мешканцям.

13:29
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що триває розслідування причин трагедії F-16, внаслідок якої загинув льотчик Олексій Месь.

 13:26
У 2023 році український літак МіГ-29 був збитий окупантами у Донецькій області, але пілота вдалося евакуювати за 15 хвилин з території, де працювали російські диверсанти та спецпризначенці.

13:21
За оцінками європейських партнерів, з 2014 року у громадян України є 2-5 млн одиниць незареєстрованої зброї на руках, новий закон дозволить не тільки зареєструвати таку зброю, але й залишити її після війни за умови перероблення на дозволену у цивільному обігу.

11:27
Гроші на компенсацію збитків від російської агресії планують взяти з заморожених активів РФ, хоча ще й далеко до рішення про конфіскації усіх активів на $300 млрд, але є рішення про позику у $50 млрд, заявили в ОП.

10:06
Через російський авіаудар по Сумах поранено дев'ять осіб, триває ліквідація наслідків пожежі.

09:09
Росіяни вдарили дронами по промисловому об'єкту у Полтавській області, постраждалих немає.

08:38
Росіяни атакували Нікопольський район – пошкоджено підприємство, постраждалих немає. Також над Дніпропетровською областю знищено чотири "шахеди".

07:16
США та Китай не досягли жодного конкретного плану щодо дипломатичного вирішення російсько-української війни, багато у чому це сталося тому, що Штати дотримуються принципу "нічого про Україну без України".

06:33
Уночі 30 серпня росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі у Сумах – через пожежу є задимлення повітря в деяких районах. Жителів міста просять щільно зачинити вікна та не виходити з дому до ліквідації наслідків атаки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/